Woodstock herleeft 50 jaren later in theater

Het legendarische Amerikaanse ‘Woodstock Music & Art Festival’ in 1969 was het hoogtepunt van de flowerpower en de hippiecultuur. Woodstock the Story neemt de bezoeker mee naar dit roemruchte festival.

Theaterscènes, beelden, de gepassioneerde live band, geweldige muziek en ontwapenende humor geven een oprecht flowerpower-gevoel. Een unieke belevenis van bijna drie uur, met de beste nummers van de beste bands die tijdens de ‘Three Days of Peace & Music’ optraden.

Een negenkoppige cast, met onder anderen producer en muzikaal leider Matthijs van Noort en regisseur Laurens ten Den, verandert het theater in een festivalterrein en laat je met overgave de muziek beleven van onder anderen The Who, Santana, Melanie, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, Jefferson Airplane, Crosby Stills & Nash, Creedence Clearwater Revival en vele anderen.

Woodstock the Story vertelt het verhaal van een generatie. Van artiesten en bezoekers die natuurlijk geen idee hadden dat ze op dat moment (muziek)geschiedenis aan het schrijven waren. De voorstelling laat het je beleven en voelen: de idealen, ideologieën, wensen en dromen. De tegenstellingen in de samenleving en de daaruit voortvloeiende protestsongs.

Moeder van alle festivals
Bijna een half miljoen mensen maakten de pelgrimstocht in augustus 1969 naar een weiland van 2,4 vierkante kilometer, beschikbaar gesteld door boer Max Yasgur in Bethel (New York). Het kleine dorpje transformeerde daarmee – een weekend lang – in de op één na grootste stad van de staat. De line-up van het festival omvatte 32 bands en soloartiesten, waarvan sommigen nog aan het begin van een beroemde (of roemruchte) carrière. Samen maakten zij de Woodstock Music & Art Fair tot een mythe. Het werd het beroemdste rockfestival aller tijden, dat tot op de dag van vandaag als de moeder van alle festivals geldt. Het festival waar iedereen bij had willen zijn. De muziek, feiten en fabels hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Hippiedromen werkelijkheid
Op het festival werden de hippiedromen van harmonie, liefde, vrede en gemeenschap voor drie dagen werkelijkheid. Organisatorisch was het een totale nachtmerrie: de hekken gingen plat, inkomsten bleven achter, verkeersopstoppingen, een bijna catastrofaal gebrek aan voedsel en water.  Aan drugs was er wel voldoende, net als uren van regen. Ondanks de enorme toestroom en de organisatorische tegenslagen verliep het festival vreedzaam en rustig, nagenoeg zonder incidenten: Three days of Peace & Music. En over wat er allemaal wel en niet op Woodstock plaatsvond… daarover tot de dag van vandaag nog sappige verhalen, mythen en sagen!

Een krachtig rockconcert en integere voorstelling van bijna drie uur, die onder je huid kruipt. Hoor, zie en voel de flower power: Peace, Love and Great Music! Woodstock the Story is van alle tijden en voor alle leeftijden.

Te zien op
19 januari  Zinin Theater Nijverdal, aanvang 20.15 uur
23 januari Hoftheater Raalte, aanvang 20.15 uur (uitverkocht, wachtlijst mogelijk)
17 mei Wilminktheater Enschede, aanvang 20.00 uur
23 mei Theater de Kappen Haaksbergen, aanvang 20.00 uur.

Zie ook de website www.woodstockthestory.nl