Winternummer Zilver in aantocht

DOOPJAAR – Het doopjaar van Zilver Magazine zit erop. Het vierde nummer is klaar. De drukpers van de firma Roelofs doet zijn werk, zodat in week 51 de magazines naar talloze plekken in Twente kunnen worden uitgereden. In ieder geval ligt hij weer bij boekwinkel s en bibliotheken. En in ieder geval is hij ook deze keer weer gratis.

Het winternummer komt eraan met onder andere interviews met de zangeres Maggie MacNeal die al jaren in Hengelo woont, met hoogleraar geriatrie en Twentenaar Marcel Olde Rikkert die van meet af aan ook columnist is voor Zilver, met 65-plusser Gerard Kokhuis die op allerlei fronten nog razend actief is. Anne van der Meiden, een andere vaste medewerker van Zilver, nodigde RTV-Oost presentatrice Dorothy Oosting (foto) uit voor een tweegesprek over oa Kerst en jaarwisseling. De twee naderende hoogtijdagen krijgen sowieso aandacht in de nieuwe Zilver als mede het fenomeen oppasopa en -oma die som het hele land doorkruisen om op kleinkinderen te passen. Over de legendarisch 5-1 overwinning van FC Twente op Ajax van precies 50 jaar geleden staat in de nieuwe Zilver een reportage. Het is maar een greep uit het 100 pagina’s tellende magazine.

We hebben vier zeer mooie nummers gemaakt. Dat mogen we – zonder arrogant te willen zijn – concluderen uit de honderden reacties die we hebben gekregen via allerlei kanalen. Het magazine is heel goed ontvangen. We zijn best goed geslaagd in het maken van een speciaal blad voor de mensen uit de regio, die de 65 gepasseerd zijn. Daar zijn we heel blij mee. Al weken voor de verschijning van het derde nummer en nu ook van het vierde vragen talloze 65-plussers aan ons of aan boekhandels en bibliotheken wanneer ze het volgende nummer kunnen ophalen.
Ook de website www.zilvermedia.nl , de facebookpagina en het twitteraccount van Zilver worden steeds vaker bezocht en vinden hun weg naar de geïnteresseerden.
Daarnaast stromen de aanmeldingen binnen voor de Zilver Voordeelpas, die medio 2019 in omloop wordt gebracht voor de Twentse 65-plusser.
(foto Riet Vos)