Wim Kok en Ahmed Aboutaleb centraal

POLITIEK IN DE POL. Wim Kok en Ahmed Aboutaleb staan centraal in de volgende aflevering van Politiek in de Pol. Hun biografen vertellen op zondag 16 februari in Diepenheim over de levens en de politieke loopbanen van deze PvdA-iconen.

Te gast bij de 29ste aflevering van Politiek in de Pol zijn Marnix Krop, biograaf van Wim Kok, en Ruben Koops, biograaf van Ahmed Aboutaleb.

Van Marnix Krop verscheen onlangs het eerste deel van het levensverhaal van ex-premier Wim Kok, die in oktober 2018 overleed. Het is het boeiende verhaal van een arbeiderszoon die het bracht tot minister-president van twee kabinetten (1994-2002). Krop beschrijft in zijn boek zijn jeugd, zijn inzet voor de vakbeweging FNV,  de opvolging van Joop den Uyl als leider van de PvdA en de totstandkoming van het kabinet Lubbers-Kok. Ook het kwartje van Kok blijft niet onbesproken.

Overeenkomsten en verschillen
Journalist Ruben Koops beschreef samen met Elisa Hermanides het leven van Ahmed Aboutaleb, die geboren werd in een arm gezin in het Marokkaanse Rif-gebergte en inmiddels internationale bekendheid geniet als burgemeester van Rotterdam. Hoe kon Abouteleb het zo ver schoppen? En welke overeenkomsten en verschillen zijn er te vinden tussen Wim Kok en Ahmed Aboutaleb?

Deze en vele andere vragen komen aan bod bij de 29ste aflevering van Politiek in de Pol op zondag 16 februari 2020 vanaf 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek, van No Songs for Old Men, begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels.

Politiek in de Pol is de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim, die gepresenteerd wordt door Hans Verbeek (foto). Tot nu toe waren onder anderen te gast: Rob Jetten, Pieter Heerma, Sybrand Buma, Lodewijk Asscher, Ank Bijleveld, Arie Slob, Ankie Broekers-Knol, Henk Kamp, Alexander Pechtold, Diederik Samsom, Sharon Dijksma, Agnes Jongerius, Hans Wiegel, Han ten Broeke, Pieter Omtzigt, Tjeerd de Groot, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Toegangskaarten van 5 euro zijn te reserveren via www.herbergdepol.nl