Walsen en champagne met Orkest van het Oosten

‘Een onvervalst feestelijk, dansend en sprankelend Nieuwjaarsconcert’, meldt de aankondiging. Het programma van het Orkest van het Oosten is Weens met een flinke scheut Franse champagne, inclusief het spetterende concert voor twee piano’s van Poulenc. De Overijsselse gebroeders Blaak maken internationaal carrière. Ze stonden op Europese en Amerikaanse festivals én natuurlijk op ons eigen Amsterdamse Grachtenfestival. Poulenc schreef zijn dubbelconcert voor de steenrijke Princesse de Polignac, erfgename van de uitvinder van de Singer-naaimachines. Je moet er Poulenc voor heten om Mozart, Rachmaninov, Stravinsky én variété zo amusant te kunnen combineren in één werk.

Verder speelt het orkest werken van onder anderen Offenbach, Chabrier, Strauss, en Lehar. Dirigent: Karel Deseure. Piano: Pianoduo Blaak

Deventer Schouwburg, 4 januari 
Zwolle De Spiegel, 5 januari
Muziekcentrum Enschede 6 januari 

Nieuwjaarsconcert countrystyle
Vergeet Weense walsen en Radetzkymars. In Nijverdal wordt het nieuwe jaar ingeluid met onversneden country and western. Het Nijverdals Mannenkoor verwelkomt 2019 met klassiekers als ‘Take me home, country road’ van John Denver, de western folksong ‘Home on the range’ en musical-evergreen ‘Ol’Man River’, door Paul Robeson en navolgers naar legendarische status gezongen.

Het voltallige mannenkoor en het kleinere ensemble worden begeleid door een combo. Behalve dit themaprogramma zingen de mannen voor de pauze een mix van modern en traditioneel repertoire. Zaterdag 5 januari, 20 uur, ZINiNtheater Nijverdal.
Zie ook www.nijverdalsmannenkoor.nl 

Foto Duo Blaak © Manfred Pollert