‘Vrijwilligers cement van gemeenschap’

NIEUWJAARSRECEPTIE HOF VAN TWENTE. Veel inwoners van de gemeente Hof van Twente waren vrijdag te gast in het gemeentehuis, om het college van burgemeester en wethouders en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

In haar traditionele nieuwjaarstoespraak bedankte burgemeester Ellen Nauta politie, brandweer, de hulpdiensten en in het bijzonder de buitengewoon opsporingsambtenaren voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Ze memoreerde een groot aantal activiteiten in Hof van Twente in de voorbije twaalf maanden. De inzet van de vele vrijwilligers in de Hof noemde zij de ‘levenslijn’ van al deze activiteiten: “Vrijwilligers zijn de meestal onzichtbare en onhoorbare krachten die altijd klaarstaan en voor wie vrijwillig nooit vrijblijvend is. Al deze mensen zijn het cement waarmee onze gemeenschap hecht en stevig blijft. “Zij zorgen dat wij omzien naar elkaar.

Ingewikkelde vraagstukken
In het nieuwe jaar wil Hof van Twente zich inzetten voor verdere verduurzaming, de toekomst van de agrariërs, de zorgen voor en om jong en oud, de veiligheid in de uitgestrekte gemeente en het behoud van de jongeren. De financiële situatie maakt steeds scherpere keuzes noodzakelijk. Ook zal er aandacht zijn voor de uitdagende samenwerking in Twente. Ellen Nauta: “Dit zijn stuk voor stuk ingewikkelde vraagstukken die wij niet alleen, ook niet in onze Hof en zelfs niet alleen in Twente kunnen oplossen.”

Burgemeester Nauta had bovendien aandacht voor de viering van 75 jaar vrijheid in 2020. Nauta: “Nederland werd 75 jaar geleden bevrijd. Sindsdien mogen wij genieten van ongekende vrijheid dankzij de offers van zovelen. Gewone mensen, met een gezicht, een naam en een geschiedenis. Die mensen worden herdacht en geëerd in alle kernen van onze mooie Hof. Heel veel vrijwilligers houden de geschiedenis levend, mede dankzij de ondersteuning van het V-fonds en de provincie Overijssel.”

Wethouder Harry Scholten huldigde zes nationale kampioenen en één wereldkampioen.

Lees de hele toespraak van burgemeester Ellen Nauta.

Het overzicht van de kampioenen.

Foto © Marjan Noteboom