Volop activiteiten in de kerstperiode

In de kersttijd Kerst is er in Twente volop gelegenheid je zinnen even te verzetten. Er zijn tal van activiteiten, naar keuze binnen of buiten. Zilver Magazine biedt u deze weken een overzicht, dat geregeld wordt aangevuld en geactualiseerd. Een greep uit het aanbod:

Onder meer de Twentse theaters leveren een scala aan mogelijkheden voor vermaak. De meeste keus bieden het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, met het huisgemaakte programma ‘Woar geet ‘t opan met Kesmis? Noar Eanske!’ dat zich nog afspeelt tot en met 30 december. Gloedvolle soul, tijdloze kersthits, Bach met alles erop en eraan, de familiemusical Oliver! met een Twentse twist (foto boven), inspirerende overpeinzingen, een dolle kerstrevue en tot slot de Twentse eindejaarsconference: hier kom je (kerst)dagen tekort. Het complete programma is te vinden op www.wilminktheater.nl, waar voor het vierde jaar op rij ook The Christmas Night wordt gehouden.

Twentse makeover van Scrooge in Almelo
In Theaterhotel Almelo krijgt de vrek Scrooge een Twentse makeover. Van 23 tot en met 25 december brengen profs en amateurs een eigen versie van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Op Tweede Kerstdag gooit het Theaterhotel het over een swingende boeg met de onverwoestbare show Jeans (rechts).
Zie ook www.stadstheateralmelo.nl

Schouwburg Hengelo biedt klassiek vermaak voor de hele familie, met De Kleine Zeemeermin (26 december) en het Chinees Nationaal Circus (27 december). Meer info is te vinden op www.schouwburghengelo.nl

Expositie dierbaar in Denekamp
DNA Denekamp: zo heet het kunstwerk dat een van de blikvangers vormt in de expositie Dierbaar, nog tot eind december te zien in Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Kunstenaar Erna van Sambeek verwerkte er materiaal in dat met recht lokaal mag worden genoemd: wol van de schapen van de kudde van Stroothuizen en …mensenhaar, beschikbaar gesteld door twee plaatselijke kappers. Voor deze tentoonstelling combineerden Van Sambeek en collega-kunstenaar Rebecca Geskus objecten uit de collectie van Natura Docet met eigen werk. Daarin voeren wol, vilt en gerecyclede materialen de boventoon. Meer daarover op www.wonderryck.nl

Kerststal in Hertme
De kerststal in Hertme met levende dieren (hiernaast) is al vele jaren een trekpleister van formaat. Op het plein voor de kerk zorgde toenmalig pastoor Veeger in 1958 voor de start van een ondertussen zestig jaar lange traditie met het opbouwen van een levensgrote kerstgroep, waarvoor hij de beelden zelf boetseerde met behulp van onder meer etalagepoppen.

Strijd om het Zilveren Hoorntje
De strijd om het Zilveren Hoorntje is een jaarlijks hoogtepunt voor de Twentse midwinterhoornblazers. Dit jaar wordt dit Twents blaaskampioenschap voor buurtschappen gehouden op zaterdag 29 december bij de vijver achter Zalencentrum Beltman, gelegen aan de Goorseweg te Diepenheim.

Dit blaastoernooi vindt plaats onder auspiciën van de stichting Midwinterhoornblazen Twente en gastheer is de groep Mirreweenterhoornbloazers Goor Diepenheim. Ruim 75 seniorenblazers uit 26 Twentse buurtschappen zullen in het stedeke een demonstratie geven door hun eigen ‘oale roop’ te laten horen.

Er zijn demonstraties senioren blazen en in een onderlinge competitie wordt uitgemaakt wie de beste midwinterhoornblazer is. De eerste prijs bestaat uit een zilveren hoorntje.

Aanvullingen op deze agenda zijn welkom via e-mail: internet@zilvermedia.nl