Vierde editie Almelo City Cup

WALKING FOOTBALL. Onder meer het stadion van Heracles Almelo is donderdag 6 en vrijdag 7 juni het decor van de vierde editie van het toernooi om de Almelo City Cup. Aan het evenement walking football nemen veertig teams deel, afkomstig uit Duitsland,Engeland, Schotland, België, Frankrijk en Nederland. Ze zijn gelijkelijk verdeeld over competitieve en niet-competitieve teams, beide in vijf poules.

Bekende namen zijn FC Groningen, Feijenoord, FC Utrecht, FC Twente, Gold Stars Heracles, Bayer Leverkusen 04, Schalke 04, Werder Bremen,VfL Wolfsburg, Chesterfield (de op één na oudste profclub van Engeland), Racing Genk en OH Leuven. Verder veelal regionale teams uit verschillende windstreken uit Europa.

Uit de eigen regio nemen behalve FC Twente en Gold Stars Heracles (vanaf augustus 2014 de oudste walking footballclub uit deze contreien) Twenterand, Borne blijf Fit en een combinatieteam van HVV Tubantia en Achilles’12 uit Hengelo deel.

Het Franse team FC Catalan WF komt helemaal uit Marseille. Ploegen uit Engeland, Schotland en Frankrijk komen met vliegtuig en worden door de organisatie gehaald van Schiphol en na afloop teruggebracht.

Op de regionale teams na overnachten alle deelnemers in Preston Palace, variërend van een, twee tot drie nachten.

Bewegen en sociaal contact
Het toernooi staat vanzelfsprekend in het teken van bewegen voor ouderen. Er zijn spelers bij van 70 jaar en ouder. Alleen Heracles heeft bijvoorbeeld al zeven 70-plussers in de gelederen. Maar vooral ook het sociaal contact is van belang. Voor de meereizende partners van spelers zijn twee dagdelen ingeruimd om samen Twente te verkennen. Dit wordt georganiseerd door partners van spelende leden van Gold Stars Heracles. Dit jaar gaan ze naar het Veenmuseum in Vriezenveen en naar Ootmarsum.

Op vrijdag tussen de middag wordt een muzikale lunch georganiseerd voor ouderen uit gezondheidsinstellingen. Hieraan nemen dit jaar veertig ouderen deel die normaliter het huis niet meer zo vaak uitkomen. Dit wordt gehouden in de businessclub van Heracles, de Almelounge.

Het hele toernooi wordt georganiseerd door de kwieke walking footballers van de Gold Stars Heracles. Deze groep bestaat inmiddels uit ruim veertig spelers.

Het toernooi wordt op donderdag om 10.00 uur officieel geopend in het stadion van Heracles. Van ieder team wordt om 9.30 uur een vertegenwoordiger in clubkostuum met vlag in de spelerstunnel verwacht. De overige teamleden en supporters nemen in clubtenue plaats op de hoofdtribune tegenover het podium.

Zie ook www.almelocitycup.nl en www.goldstarsheracles.nl