Veel interesse bedrijventerrein Oosterweilanden

IN VRIEZENVEEN. Er is veel belangstelling voor bedrijventerrein Oosterweilanden in Vriezenveen. De gemeente Twenterand heeft met diverse ondernemers overeenstemming bereikt over verkoop van kavels op dit duurzame bedrijventerrein.

Wethouder Roel Koster ondertekende maandag de eerste overeenkomsten met drie bedrijven: Companjen Bedrijfswagens BV, Ballast en Slagman BV en Jan Harbers Vastgoed BV en Joosten, Hijsen in het Oosten. Dit zijn de eerste ondernemers die zich definitief gaan vestigen op het bedrijventerrein.

Wethouder Roel Koster is blij met de grote belangstelling: “Het is geweldig dat deze drie bedrijven kiezen voor deze mooie locatie. Een vliegende start voor het bedrijventerrein Oosterweilanden.”

Drie bedrijven
Companjen Bedrijfswagens BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van voornamelijk veewagens, -trailers en -aanhangers. Momenteel zit het bedrijf nog in Almelo, maar het gaat verhuizen naar Vriezenveen. De kavel waar het om gaat is totaal 11.979 m2 groot. Het grootste deel van de kavel, 1 hectare, wordt gekocht en het restant wordt verworven via een zogenaamde huurkoopovereenkomst.

Joosten, Hijsen in het Oosten was al gevestigd in Vriezenveen, maar het bedrijf heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt en was op zoek naar een nieuw ruimer onderkomen. De bedoeling is dat het bedrijf al in december aanstaande gaat verhuizen naar de nieuwe locatie. Joosten, Hijsen in het Oosten is ruim 25 jaar actief in de hijs- en heftechniek.

De derde koper die maandag tekende is het bedrijf Ballast en Slagman BV en Jan Harbers Vastgoed BV uit Rijssen. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van moderne duurzame bedrijfsverzamelgebouwen. Mede door de kleinschaligheid en de herkenbaarheid van de in Vriezenveen ontwikkelde bedrijfsunits is de vraag hiernaar groot.

Hoge duurzaamheidsambitie
Het bedrijventerrein Oosterweilanden is een nieuw bedrijventerrein met een hoge duurzaamheidsambitie. Door de uitstekende ligging nabij de N36 en A35 en het prettige ondernemersklimaat is er veel belangstelling. Het terrein is ongeveer 11 hectare in omvang. De verkoop van bedrijventerrein Oosterweilanden gebeurt in fases. Fase 1 gaat over ongeveer 6 hectare en daarvan is het grootste deel inmiddels verkocht en/of zijn er opties verstrekt.

Ondernemers die belangstelling hebben om zich te vestigen op het bedrijventerrein Oosterweilanden kunnen contact opnemen met Irene Rozendaal, bedrijfsadviseur door te mailen naar ondernemen@twenterand.nl of te bellen met 06 – 406 81 584.

Meer informatie is te vinden op www.twenterand.nl/oosterweilanden.

Op de foto de eerste kopers.