Vaccinatie­bereidheid is gestegen

84% van de Twentenaren geeft aan zich te willen laten vaccineren. Dit blijkt uit het corona-onderzoek van GGD Twente in samenwerking met het RIVM en andere GGD-en.

Inwoners konden de vragenlijst invullen van woensdag 10 februari tot en met zondag 14 februari. De resultaten zijn gebaseerd op antwoorden gegeven in die periode. In totaal hebben bijna 2500 Twentenaren de vragenlijst ingevuld.

Mentaal en sociaal welbevinden staat onder druk

Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.
En dat zorgt ervoor dat we stap voor stap terugkunnen naar het leven dat we gewend waren. Daar zit iedereen op te wachten.

De coronacrisis heeft effect op het welzijn van mensen. Bijna 70% van de Twentenaren voelt zich enigszins (49%) of sterk (20%) eenzaam. Dit is het hoogst in de jongste (16-39) en oudste leeftijdsgroep (70 jaar en ouder). De naleving en het draagvlak voor de meeste maatregelen is hoog. Mensen hebben de meeste moeite met de maatregel om maximaal één bezoeker thuis te ontvangen.

Cristel Boom, epidemioloog GGD Twente: “Iedereen kan iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Extra belangrijk nu mensen zich meer eenzaam voelen. Kijk op EenTegenEenzaamheid.nl wat jij kunt doen”.

Benieuwd naar meer resultaten?

Alle resultaten van dit onderzoek zijn te vinden op Twentse Gezondheidsverkenning.