Twentse talkshow met Jan Riesewijk

Enschede – Jan Riesewijk presenteerde voor Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede de Twentse zijn eerste talkshow ‘Van Streek’. Hij ontvangt wekelijks een interessante streekgenoot rondom een actueel thema. Ook is er muziek van theatergezelschap Tweeduuster. ‘Van Streek’ wordt uitgezonden op WM TV, het online televisiekanaal van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

De uit Losser afkomstige Riesewijk is bekend als Twentstalige komiek en acteur (o.a. Van Jonge Leu en Oale Groond en de Twentse eindejaarsconference). In de vorige editie van Zilver Magazine vertelde hij samen met zijn moeder over zijn jeugd en opvoeding. In ‘Van Streek’ praat hij met gasten in de streektaal over hun leven, hun werk en actuele zaken. “Het is een combinatie van een vraaggesprek en twee leedkes. Ik mag de boel an elkaar proat’n”, zegt Riesewijk.

In de eerste aflevering was IC-verpleegkundige Ellen Mulder uit Almelo, die tijdens de Corona-crisis vaak te zien was in het tv-programma Frontberichten, te gast. In de twee afleveringen die daarop volgen zijn Vicaris Ronald Cornelissen en Boer Frans uit De Lutte te gast. Cornelissen gaat regelmatig voor in dialectvieringen en is jaarlijks de voorganger in de Twentstalige kerstdienst bij RTV Oost. Boer Frans is bekend van het programma ‘Boer zoekt Vrouw’. “Met alle drie gasten heb ik iets”, aldus Riesewijk. “Ik ben rooms-katholiek, werk in de zorg en woon op een steenworp van Boer Frans.”

Tweeduuster, het gezelschap waarmee Riesewijk volgend seizoen op tournee gaat langs de theaters, zorgt met twee Twentstalige nummers voor de muzikale inbreng. ‘Van Streek’ is opgenomen in het Wilminktheater en duurt 25 minuten. Het programma is gratis te bekijken bij WM TV op https://www.wilminktheater.nl/nl/agenda/1487/Gepresenteerd_door_Jan_Riesewijk_/Van_Streek_Aflevering_1_over_de_zorg/