Twentse auteur Jaap Scholten strijkt neer bij Erve Beverborg op het Lutterzand

SUIKERBASTAARD. Op zondag 28 juni strijkt de van origine Twentse auteur Jaap Scholten neer bij Erve Beverborg om te vertellen over zijn nieuwste roman ‘Suikerbastaard’. Het boek kwam eind mei uit, heeft nu al meerdere drukken behaald en stijgt per dag in De Bestseller 60 van het CPNB. Erve Beverborg op het Lutterzand is voor Scholten bekend terrein. Niet alleen vanwege zijn familie-achtergrond, maar hij trad daar afgelopen januari al op tijdens het festival Lutterzand Literair. Toen lichtte hij alleen een tipje van de sluier op; aan het boek werd nog volop gewerkt.

Boekhandel Brummelhuis uit Denekamp en Ootmarsum organiseert samen met Theun Hulshof, de eigenaar van Erve Beverborg, twee lezingen van ruim een uur op het terras van deze bijzondere locatie. ‘We zijn blij dat we deze bestsellerauteur op het Lutterzand mogen ontvangen’, vertelt Charles Brummelhuis enthousiast. ‘Scholten is in Noordoost Twente natuurlijk een bekende naam, en op literair gebied behoort Jaap tot de top. ‘Suikerbastaard’ heeft als rode draad een indringend liefdesverhaal. Het is een combinatie van familie- en wereldgeschiedenis met als aanleiding een historisch gegeven: de bouw van een aantal suikerfabrieken door de Hengelose firma Stork in Ethiopië, in de jaren vijftig en zestig. Ik vermoed dat veel mensen uit deze omgeving herkenning hebben aan zaken die in de roman zijn opgetekend.’

‘Ik vind het natuurlijk erg leuk om mijn neef Jaap hier te mogen ontvangen’, grijnst Hulshof, ‘zeker nadat hij in januari tijdens Lutterzand Literair al over het boek vertelde. Het was toen helaas nog niet beschikbaar. Ik begrijp dat hij en zijn uitgevers snoeihard hebben gewerkt om het boek eind mei in de boekhandel te krijgen. En natuurlijk herken ik stukken uit het verhaal, ondanks dat het fictie is. En dat we hier nu op het terras van Erve Beverborg twee optredens van hem kunnen en mogen organiseren, na alle beperkingen die er vanwege covid-19 waren, is fijn. We zijn dus een onderdeel van zijn ‘Tropische Tuinen (en Terras) Tournee.’

Omdat Jaap Scholten in Hongarije woont is hij maar zeer zelden in Nederland voor optredens. Dus wees er op tijd bij, want uitverkocht is uitverkocht! Ga naar www.boekhandelbrummelhuis.nl en bestel uw kaarten. Of ga naar de winkel in Denekamp: Nicolaasplein 8, of in Ootmarsum: Markt 9. Bent u verhinderd voor de lezingen, laat dan een exemplaar van ‘Suikerbastaard’ signeren. U kunt het boek op een ander moment ophalen in een van de beide boekhandels.

Vanwege de nog geldende voorwaarden van het RIVM is er maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar waarbij vanzelfsprekend de 1,5 meter in acht wordt genomen. De eerste lezing start om 13.30 uur en duurt een uur. Na afloop signeert Jaap zijn boeken die ter plekke gekocht kunnen worden. Boekhandel Brummelhuis staat er met een boekentafel. Na schoonmaak start om 15.30 uur de tweede lezing. Ook daarna kan een gekocht boek worden gesigneerd. Toegang is € 7,50 per persoon. Er wordt een deurbeleid gehanteerd zoals voor terrassen verplicht is. Als u corona-gerelateerde klachten hebt kunt u helaas de locatie niet betreden.

Erve Beverborg ligt aan de Lutterzandweg 15, 7587 LH De Lutte. Er is voldoende parkeergelegenheid.