Twente Mobiel en SMART bundelen krachten

VERKEERSCAMERA’S VIA SMART-APP. De gemeente Enschede en Twente Mobiel werken al jaren samen om reisgedrag van forenzen zo slim en duurzaam mogelijk te maken. De volgende stap die ze daarin nemen is het combineren van twee succesvolle producten: de verkeerscamera’s van Twente Mobiel en de SMART-app van de gemeente Enschede.

De Enschedese wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de samenwerking: “SMART heeft al veel te bieden voor fietsers en door deze uitbreiding helpen we ook automobilisten om zo duurzaam en slim mogelijk te reizen.”

Op veertien drukke verkeerspunten in Twente hangen camera’s die live uitzenden. Automobilisten kunnen de beelden voor vertrek bekijken en bepalen of ze op pad gaan, later vertrekken of bijvoorbeeld een andere route of de fiets nemen. Matty Plante, Projectleider Twente Mobiel: “In Twente is de spitsperiode maar een korte periode hevig. Een oplossing is spreiding van de vertrektijden buiten de spits. Op basis van de beelden van de verkeerscamera’s kan de automobilist besluiten later te vertrekken in plaats van ongeïnformeerd de weg op te gaan.”