Toch geen Festiball in Tubbergen

Het is een grote teleurstelling voor zowel Mark Oude Luttikhuis als de gemeente. Want het jaarlijks terugkerende evenement is inmiddels een echte traditie geworden. Een mix van sport en ontmoeting die heel Tubbergen op de been brengt. Juist vanwege de populariteit van het evenement, is besloten er een streep door te zetten.

“De vergunningsaanvraag zat goed in elkaar”, zegt burgemeester Haverkamp. “Door het op een ander terrein te houden, kon de anderhalve meter goed gewaarborgd worden. En door bezoekers te laten zitten in plaats van staan, zou voorkomen kunnen worden dat de mensen door elkaar zouden gaan lopen en op die manier het risico te lopen om elkaar te besmetten. Maar wat als mensen zich in de praktijk niet aan de regels houden? Dan wordt het lastig als je met een paar honderd mensen aanwezig bent op een leuk en gezellig evenement.”

Risico niet nemen
Mark Oude Luttikhuis wilde dat risico niet nemen. “Met 750 bezoekers en deelnemers per dag was het festival helemaal volgeboekt”, zegt hij. “Toen we de aanvraag indienden liep het aantal besmettingen terug, maar de laatste dagen stijgt dat getal uitgerekend in Twente. Als organisator moet je er toch niet aan denken dat uitgerekend jouw festival een besmettingshaard wordt. We hebben er lang over gesproken met de gemeente en alle mogelijkheden op een rijtje gezet, maar we kwamen uiteindelijk tot dezelfde conclusie: Festiball door laten gaan is op dit moment niet verantwoord.”