Tjeerd de Groot te gast bij Politiek in de Pol

TOEKOMST LANDBOUW. De Diepenheimse talkshow Politiek in de Pol is ditmaal geheel gewijd aan de toekomst van de landbouw in Nederland. Te gast bij presentator Hans Verbeek is D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, met zijn opmerking over de halvering van de veestapel veroorzaakte hij een golf van boerenprotesten in het hele land. De tweede gast van deze middag is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen.

Tjeerd de Groot is Kamerlid voor D66 sinds 2017. Eerder was hij werkzaam op het ministerie van Landbouw, onder meer als politiek assistent van minister Laurens Jan Brinkhorst, en op de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar hij zich inzette voor de imagoverbetering van de tomaat. Daarna was hij zes jaar directeur van de Nederlandse Zuivelorganisatie, waar hij werkte aan de verduurzaming van de zuivelketen. Bij Politiek in de Pol vertelt Tjeerd de Groot welke maatregelen er volgens hem genomen moeten worden om de huidige stikstofcrisis te lijf te gaan, en hoe hij de toekomst van de landbouw in Nederland ziet.

VOLMERINK
Ook te gast is Erik Volmerink, CDA-wethouder in de gemeente Tubbergen. Volmerink heeft zelf een bedrijf met vleeskoeien en is betrokken bij Mineral Valley Twente, het initiatief om de bodemgezondheid in Twente te verbeteren en afvalstoffen om te vormen naar bruikbare grondstoffen. Mineral Valley Twente onderzoekt in proeftuinen nieuwe oplossingen en technieken. Hoe ziet hij de toekomst van de landbouw in Nederland?

Veehouder Arjan Meutstege uit Diepenheim komt ook aan het woord. Het boeren zit de Meutsteges al generaties lang in het bloed. Hij vertelt of het nog wel leuk is om boer te zijn. De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek van MoNoMaN (Lennard Kiezenbrink uit Hengevelde) en de column van Alexa Gratama. Tevens is het publiek vrij om vragen te stellen.

26e AFLEVERING
De landbouw-special is de 26e aflevering Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.
KAARTEN KUNT U BESTELLEN à € 5 op de website www.herbergdepol.nl

Volgende edities van Politiek in de Pol: