Eropuit met de kleinkinderen tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur! Krijgt u uw kleinkinderen een dagje op bezoek, dan zijn er volop leuke uitjes om samen te ondernemen. Wij zetten er enkele voor u op een rijtje:

Elephant parade: Nog t/m 31 oktober kunt u genieten van zeventig levensgrote kleurige olifant-sculpturen in in Noordoost Twente. U kunt hiervoor speciale wandel-, fiets- en autoroutes volgen. In de Simon & Judas Kerk in Ootmarsum is een gratis te bezoeken fototentoonstelling over het evenement. Meer info: https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/wat-doen/elephant-parade-twente.

Ga met uw kleinkinderen terug in de tijd in Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen, maak samen een ritje met de stoomtrein en bewonder de oude locomotieven en wagons. Meer info: https://www.museumbuurtspoorweg.nl/

Voor jong en oud is het leuk om samen een museum te bezoeken. Veel musea hebben in de herfstvakantie een speciaal kinderprogramma.

De Museumfabriek is tijdens de herfstvakantie omgedoopt tot De Lichtfabriek en hier kun je spelen met licht op allerlei manieren. Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen, uilen spotten en je ontdekt hoe je oma als kind haar huis verlichtte. Er zijn theatershows en heel veel doe-activiteiten in de Makerspace. Op donderdag- en vrijdagavond kan je het museum zelfs in de avond bezoeken.

In Rijksmuseum Twenthe is er een heel gaaf doe-boekje bij de tentoonstelling Artemisia. Vrouw & Macht en ook is er een speciale audiotour voor kinderen!

Bij Natura Docet in Denekamp staan het museum en de landschapstuin in het teken van dino’s, groot en klein. Er valt ontzettend veel te ontdekken. Ook kunnen dino’s ons veel leren over onze eigen toekomst op het gebied van ecosystemen, klimaatverandering en biodiversiteit.

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt u mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven diverse authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden.