Subsidie voor herbestemming Hazemeijer

‘ICOON INDUSTRIEEL ERFGOED’. Oyfo Kunst & Techniek heeft van de provincie Overijssel een subsidie ontvangen van € 150.000,- voor de herbestemming van de karakteristieke gebouwen C03 en gedeeltelijk C04 en B04 van het Hazemeijercomplex in Hengelo. Deze voormalige werkplaatsen en pakhuizen worden een kunst- en techniekmuseum.

Met de subsidieregeling Herbestemming cultureel erfgoed wil de provincie ervoor zorgen dat markante gebouwen uit het verleden die deel uit maken van het Overijsselse erfgoed een toekomstbestendige bestemming krijgen.

Oyfo Kunst & Techniek
Het Techniekmuseum HEIM is gefuseerd met het centrum voor kunst en educatie Crea en Muziekschool Hengelo. Deze organisaties zijn op verschillende locaties in Hengelo gevestigd. Samen gaan deze partijen nu verder in het Hazemeijercomplex onder de naam Oyfo Kunst & Techniek.

Hester Maij, gedeputeerde cultuur van Overijssel: “Prachtig dat Oyfo deze subsidie heeft ontvangen. Het Hazemeijercomplex is een icoon van het industriële erfgoed van Twente en Overijssel. Dat het behouden blijft is van groot belang. En wat is er nou mooier dan dat door Oyfo in de groep gebouwen de geschiedenis van techniek en industrie centraal komt te staan. Een aanwinst voor de provincie.”

Ook Enschede, Borne en Fleringen
Oyfo is een van de zeven projecten die in 2018 in het kader van de subsidieregeling Herbestemming cultureel erfgoed een bijdrage hebben ontvangen. Tot de andere behoren Revitalisering MGD Zuidkamp (Enschede), Timmerwerkplaats Brinkstraat16 (Borne), De Brandschop op Landgoed Herinckhave (Fleringen). In totaal is in 2018 € 953.029,- aan subsidies verleend voor herbestemmingsprojecten in Overijssel. De subsidieregeling Herbestemming cultureel erfgoed wordt medio juni 2019 weer geopend.

Op de foto de feestelijke overhandiging van de subsidie met vanaf links Bas van Wakeren (wethouder cultuur van Hengelo), Lous Kerkhof (directeur Oyfo) en Hester Maij, gedeputeerde cultuur van de provincie Overijssel.