Stilte-Plekje gaat weer open

GROTJE VERWELKOMT BEZOEKERS. Vanaf Pasen is het Stilte-Plekje, ook bekend als Het Grotje aan de Steenkampsweg 5 in Albergen,  weer voor het publiek geopend. Verscholen in een geriefbosje treffen bezoekers drie gebouwtjes aan die gemaakt zijn van zwerfkeien, geschonken door mensen met een intentie, zoals vreugde, verdriet en handicaps.

“De stenen komen van overal op de wereld en worden op deze plek verbonden in liefde”, zegt Ans ten Doeschot op wier erf het Stilte-Plekje zich bevindt..

Het begon daar in Albergen  allemaal zo’n vijftien jaar geleden met het Grotje, een dierbare plek waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is. “Alle religies komen hier samen, de onvoorwaardelijke liefde is de verbinding. De komende jaren worden de bijzondere geschonken steentjes, ook allen met een intentie, nog verwerkt in het ‘hemeltje’ van het Grotje. Van gespaarde kaarsenresten worden offerkaarsjes gemaakt.”

Het volgende gebouw werd een invalidentoilet (tevens een gewoon toilet), nodig omdat diverse mensen ernaar vroegen. Er is daarnaast een keukentje waar bezoekers zelf koffie of thee kunnen zetten of limonade drinken. Het Stilte-Plekje leent zich er goed voor om even uit te rusten en te genieten van de natuur in het bos.

Aan het laatste gebouw, ’t stenen Boekenbosje, dat ook uit zwerfkeien zal bestaan, wordt momenteel nog gewerkt. Het wordt een karakteristiek huisje van veldkeien met stamtafel en zo’n 4000 boeken. Bijna alle boeken kosten 1 euro, alleen boeken met rode stip 2 euro.
Dit gebouw zal ook toegankelijk zijn voor rolstoelers en mensen met  een rollator . De verwachting is dat het Boekenbosje rond 2020 klaar zal zijn. Nu staat er nog een pipowagen, vol met zo’n tweeduizend boeken in diverse categorieën.

Het Stilte-plekje is geopend van Pasen tot en met oktober van 10.00 tot 17.00 uur.