Spreek waardering uit voor werkers in zorg en welzijn

TWENTE – Voor medewerkers in zorg en welzijn ziet het werk er dit jaar anders uit, ook tijdens de feestdagen. Daarom maakt ‘Ik Zorg’ het deze maand voor iedereen mogelijk om een persoonlijke videoboodschap te maken voor jouw held in de zorg. Zo kun je bijvoorbeeld jouw dank uitspreken en laten weten hoe trots je op diegene bent. Ook de mensen die tijdens de feestdagen (voor het eerst) aan de slag moeten kun je op deze manier een hart onder de riem steken.

Bijna iedereen kent wel iemand die werkt in bijvoorbeeld de jeugdzorg, ziekenhuiszorg, kraamzorg, thuiszorg of sociaal werk. Via trots.ontdekdezorg.nl kan iedereen zijn held uit zorg en welzijn verrassen met een videoboodschap. De video maak je in een paar eenvoudige stappen en kun je vervolgens delen via Facebook, LinkedIn, Twitter, mail of WhatsApp. Zo streeft ‘Ik Zorg’ ernaar dat zoveel mogelijk harde werkers even in het zonnetje worden gezet. Ben jij trots op een vriend of familielid die werkt in zorg en welzijn? Vertel waarom jij trots bent op diegene en deel de video met de persoon waar het om gaat. Ben jij de ontvanger van een mooie, liefdevolle boodschap? Deel de video dan via social media en gebruik daarbij #ikzorg.

Brede campagne
Het doel van de campagne ‘Ik Zorg’ is om meer mensen enthousiast te maken en houden voor het werk in deze sector. Het is een samenwerking van werknemers- en werkgeversorganisaties, branche- en beroepsverenigingen in de sector zorg en welzijn en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het initiatief past bovendien in een brede aanpak die moet zorgen voor voldoende en goed toegeruste medewerkers in de zorg. Zij moeten hun belangrijke werk immers naar volle tevredenheid kunnen uitvoeren. De campagne heeft een meerjarig karakter.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over werken in zorg en welzijn ga je naar www.ontdekdezorg.nl. Lees de verhalen van mensen in het vak