Sportcafé CVV Sparta: de herrijzenis van Michel Boerebach

Woensdagavond 9 november houdt CVV Sparta, in samenwerking met de Bibliotheek Enschede, een sportcafé vol verhalen en ontboezemingen. Onder leiding van schrijver, theatermaker maar vooral Spartaan Eddy van der Ley, komt het tot een boeiende en leerzame conversatie met Michel Boerebach, René Eijkelkamp en Youri Mulder. 

 

Interviewer Eddy van der Ley schreef de bestseller ‘Hoi Papa’, over de herrijzenis van ex-FC Twente-speler Michel Boerebach, die in 2003 zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9) verloor bij een auto-ongeluk. Hij ging door een diep dal, maar met de hulp van familie en vrienden overwon hij grotendeels die zware mentale inzinking. Een van die vrienden is ex-topvoetballer René Eijkelkamp, die van grote betekenis was in de eerste maanden en jaren na het ongeluk. Voor ‘Hoi Papa’ gaat Boerebach met schrijver Eddy van der Ley op bezoek bij mensen die van grote betekenis voor hem zijn; waaronder René Eijkelkamp, Hugo Borst, Willem van Hanegem en Wim Kieft. Het levert een roadtrip op met niets verhullende, soms hartverscheurende en vaak grappige gesprekken, over voetbal, de dood en het leven.

Eijkelkamp speelde met Boerebach bij Go Ahead Eagles, maar kwam later ook uit voor  Schalke 04, waar hij een spitsenkoppel vormde met import-Enschedeër Youri Mulder. Net als Boerebach stond het tweetal op de loonlijst bij FC Twente. Kortom, genoeg ingrediënten voor een bruisend sportcafé, waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen uit het publiek. Ook is het boek ‘Hoi Papa’ te koop.

Datum:                        woensdag 9 november 2022

Aanvang:                    20.00 uur

Locatie:                      CVV Sparta, Kotkampweg 44 Enschede
Kosten:                       € 2,50 p.p. incl. kop koffie of thee
Kaartverkoop:             via de website van de Bibliotheek Enschede: bibliotheekenschede.nl of

bij de administratie van CVV Sparta

Sportcafés

De Bibliotheek Enschede wil het leesplezier onder alle leeftijden bevorderen en zoekt actief haar doelgroep op. Met deze aftrap van een serie sportcafés en aandacht voor jong en oud voor (sport-) boeken, wordt het leesplezier in brede zin gestimuleerd.