Speciale telefoonlijn ANBO is reeds duizenden keren gebeld

PRAATJE MAKEN. De speciale telefoonlijn van ANBO voor ouderen die vragen hebben over het coronavirus of een praatje willen maken omdat ze alleen zijn, is al door meer dan vierduizend mensen gebeld.
“We hebben de telefoonlijn op 11 maart geopend. Nadat het kabinet op 12 en 15 maart de maatregelen aankondigde om verspreiding van het virus tegen te gaan, werden we door steeds meer mensen gebeld,” aldus Liane den Haan van ANBO.

Eenzaamheid
“Eerst belden er vooral mensen die een praktische vraag over het coronavirus hadden. Zij wilden graag weten wat ze wel en niet meer konden doen. Zo vroegen veel mensen of ze buiten konden wandelen, de hond nog konden uitlaten of hun kleinkinderen konden bezoeken. De laatste week bellen er vooral ouderen die eenzaam zijn en niet of nauwelijks iemand spreken. Veel mensen die al niet zo’n groot sociaal netwerk hadden, zijn door de corona-maatregelen nog meer op zichzelf aangewezen. We zijn blij dat we die mensen een luisterend oor kunnen bieden. En dat blijven we de komende tijd zeker doen!”

Een praatje maken? Bel ons!
Liane den Haan: “Tegen iedereen die veel alleen thuis zit en behoefte heeft om even z’n hart te luchten of gezellig wil bijpraten, wil ik zeggen: bel ons! Wij staan u heel graag te woord en zijn elke dag (dus ook in het weekend) van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar. En als u dat wilt, bellen we u daarna ook nog regelmatig om even gezellig bij te praten.”

ANBO biedt afleiding
Naast de telefoonlijn willen we iedereen die veel thuis is, ook wat afleiding bezorgen. Daarom zijn we de actie  #HartonderdeRiem gestart. Veel mensen, waaronder Bekende Nederlanders en politici, hebben een persoonlijke videoboodschap ingesproken om ouderen te steunen in deze lastige tijd.
Daarnaast hebben we iedere dag  verschillende activiteiten op Facebook. We starten de dag om 10 uur met stoelyoga om thuis in beweging te blijven. Rond de lunch is er een kookactiviteit waarbij één van de ANBO-medewerkers laat zien hoe je zijn favoriete recept kunt maken. En om 15 uur is er een kennisquiz voor een beetje hersengymnastiek. De quiz wordt gepresenteerd door onze 18-jarige ANBO-medewerkers Laurens en Milan.

Telefoonlijn ANBO
We zijn elke dag, van maandag t/m zondag, van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon  0348 – 46 66 66. Dus ook komend weekend!