Schapen onder zonnepanelen in Goor

OM GRAS KORT TE HOUDEN. In maart is het zonnepark aan de Entersestraat in Goor in gebruik genomen. Om de grond onder de zonnepanelen op een natuurlijke wijze bij te houden, begraast sinds 1 juli een twintigtal schapen van lokale schaapherder Hofschaap het terrein.

Vers geschoren zijn zij begin deze maand op het zonnepark neergezet om het gras onder de panelen kort te houden. Karen Friele, adviseur projectonwikkeling Zuiver Hof van Twente: “Met deze oplossing slaan wij twee vliegen in één klap. Het terrein wordt op natuurlijke wijze bijgehouden én de schapen zorgen er op deze manier voor dat er geen schaduw op de zonnepanelen valt.”

Proefperiode
Sinds 2010 is Martin Wormmeester de vaste schaapherder in Goor. Zijn schaapskudde Hofschaap begraast diverse terreinen in de gemeente. Nu ook het zonnepark aan de Entersestraat. De schapen grazen er voor een proefperiode van een maand om te kijken of zij het gras voldoende bij kunnen houden.

Duurzame energie van Zonnepark Entersestraat afnemen? Het kan! Greenchoice is afnemer van de duurzame elektriciteit van het zonnepark. Voor een speciaal tarief kunnen omwonenden stroom van het park afnemen. Afhankelijk van het verbruik ligt dit tarief 35 tot 50 euro per jaar lager dan het reguliere product van Greenchoice.

Zuiver Hof van Twente Zonnepark Entersestraat is een initiatief van Zuiver Hof van Twente BV, het eigen ontwikkelbedrijf van de gemeente Hof van Twente waarin samengewerkt wordt tussen gemeente, ondernemers en inwoners. Het doel is om er samen voor te zorgen dat de gemeente Hof van Twente in 2035 volledig energieneutraal is.