Rotonde Haaksbergerstraat wordt kruising

IN CENTRUM ENSCHEDE. De rotonde Haaksbergerstraat-Ripperdastraat in Enschede gaat vanaf maandag 30 september op de schop. De rotonde is dan voor al het verkeer afgesloten.

De rotonde maakt plaats voor een kruising met verkeerslichten. Het werk is naar verwachting juni 2020 gereed.
De ingreep is bedoeld om verkeersstromen beter te kunnen sturen. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het busverkeer, fietsers en het autoverkeer naar de parkeergarages. Ook hulpdiensten hebben door deze verandering een snellere aanrijroute naar de binnenstad.

Bezoekers van de parkeergarage kunnen vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat oprijden en via een speciaal aangelegde weg over het Dish-terrein inrit West van de H.J. van Heekgarage bereiken. Om Ten Hag, de ITC-toren of het MST te bereiken, kan verkeer gebruik maken van de Koningstraat. Voor gemotoriseerd verkeer en fietsers geldt een omleiding die ter plaatse wordt aangegeven.

Werk in de Emmastraat
Ook in de Emmastraat starten 30 september de werkzaamheden voor de aanleg van de Warmtebaan Enschede en het verwijderen en vernieuwen van telecomkabels en -leidingen. Deze werkzaamheden duren tot half november.

De Ripperdastraat geeft al een voorzichtige inkijk in het resultaat van het werk aan de openbare ruimte. Dit is namelijk het eerste gedeelte van het project De Kop waarvan de oplevering dichterbij komt. Momenteel wordt het asfalt aangebracht en ter hoogte van het Ariënsplein komt speciale bestrating. Deze bestrating vormt een ‘shared space’ die de gebouwen en het plein van de Stadscampus met elkaar verbindt. Dit is een soort plein over de weg waar auto’s gewoon overheen kunnen rijden. De inrichting is zo dat alle weggebruikers op het plein goed zicht hebben op andere gebruikers van het plein. Dit bevordert de veiligheid.

De afbeelding toont de nieuwe kruising. In de tekening rijd je vanaf de Haaksbergerstraat naar de kruising met de Ripperdastraat. Rechtdoor het aangepaste wegdek voor 30 km-zone van de Nijverheidstraat.

Kijk voor actuele informatie op www.enschede.nl/dekop

Foto © Ruud van der Linden