Premier Mark Rutte komt naar Politiek in de Pol

JUBILEUMAFLEVERING. Premier Mark Rutte komt op zondag 15 maart naar de jubileumaflevering van Politiek in de Pol in Diepenheim. Presentator Hans Verbeek spreekt met Mark Rutte over actuele onderwerpen en blikt met hem terug op tien jaar premierschap. Ook het publiek kan vragen stellen. Tevens te gast zijn kinderminister Luca Ripolli en de minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Luca Ripolli (16) uit Almelo is door het kabinet aangesteld als één van de twee kinderministers. Deze jonge bewindspersonen adviseren het kabinet over een aantal inhoudelijke thema’s om het beleid beter en kindvriendelijker te maken. Luca Ripolli gaat adviezen uitbrengen op het gebied van digitalisering.

Rick Brink (Hardenberg, 1985 | foto) is in juni 2019 door het publiek gekozen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Hij zet zich ervoor in om obstakels voor Nederlanders met een beperking weg te nemen. Tot eind vorig jaar was hij tevens voorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Hardenberg.

De dertigste aflevering van Politiek in de Pol op zondag 15 maart 2020 begint eerder op de middag dan gebruikelijk: om 15.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek van Duo Sanne & Frank begint om 14.30 uur. De column komt deze middag van Alexa Gratama.

Politiek in de Pol is sinds 2016 de maandelijkse politieke talkshow in het Twentse Diepenheim, die gepresenteerd wordt door Hans Verbeek. Tot nu toe waren onder anderen te gast: Henk Kamp, Ank Bijleveld, Arie Slob, Ankie Broekers-Knol, Rob Jetten, Pieter Heerma, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Diederik Samsom, Sharon Dijksma, Agnes Jongerius, Hans Wiegel, Han ten Broeke, Pieter Omtzigt, Tjeerd de Groot, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Toegangskaarten à € 7,50 zijn te reserveren via www.herbergdepol.nl.