‘Politiek in de Pol’ ontvangt minister Ank Bijleveld

PROVINCIALE VERKIEZINGEN. Minister Ank Bijleveld van Defensie is op zondag 11 november de hoofdgast van de achttiende aflevering van ‘Politiek in de Pol’ in het Twentse Diepenheim. Ook te gast is Monique van Haaf, lijsttrekker van de VVD bij de komende provinciale verkiezingen. De column wordt verzorgd door Alexa Gratama, die ook bekend is als columnist van Zilver Magazine.

Elke maand zijn Haagse en regionale politici te gast bij presentator Hans Verbeek in Herberg De Pol in Diepenheim. De nieuwe reeks van ‘Politiek in de Pol’ is gericht op de Provinciale Statenverkiezingen in 2019, die tevens de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer gaan
bepalen.

Ank Bijleveld (CDA) heeft een lang verleden in politiek Den Haag. Zij was Tweede Kamerlid voor het CDA en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Ook was zij burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Van 2011 tot 2017 was Ank Bijleveld Commissaris van de Koning(in) van de provincie Overijssel. Vorig jaar werd zij minister van Defensie in het kabinet Rutte-3.

Monique van Haaf (links) is sinds 2015 gedeputeerde van de provincie Overijssel. Daarvoor was zij fractievoorzitter voor de VVD in Provinciale Staten. Als gedeputeerde houdt zij zich bezig met Wonen, Ruimte, Grondbeleid en financieel toezicht in Overijssel. ‘Politiek in de Pol’ is de maandelijkse politieke talkshow die de afgelopen twee jaar is uitgegroeid tot een groot succes. Te gast waren onder andere Henk Kamp (VVD), Hans Wiegel (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Sharon Dijksma (PvdA).

De achttiende aflevering van ‘Politiek in de Pol’ is op zondag 11 november 2018 om 17.00 uur in Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. Het muzikale voorprogramma, verzorgd door Humphrey Baumann & Greta Schulte-Kolthoff, begint om 16:30 uur. Kaarten zijn te bestellen via: www.diepenheim.nl