Politiek in de Pol: Onderwijsspecial met Pieter Heerma (CDA) en Frank Futselaar (SP)

VEEL ONVREDE. De talkshow Politiek in de Pol is op zondag 15 december gewijd aan het onderwijs in Nederland. De recente protesten van leraren lieten zien dat ook in deze sector veel onvrede heerst. Presentator Hans Verbeek ontvangt deze middag de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer Pieter Heerma en SP-Kamerlid Frank Futselaar.

Pieter Heerma volgde eerder dit jaar Sybrand Buma op, die burgemeester in Leeuwarden werd. Heerma wil binnen het CDA rust en stabiliteit brengen, maar binnen de partij is veel discussie over de toekomstige koers. Bij Politiek in de Pol vertelt Heerma hoe hij aankijkt tegen de recente protesten van leraren, boeren en bouwers.

Ook te gast is het SP-Kamerlid Frank Futselaar. Hij voert voor zijn fractie in de Tweede Kamer niet alleen het woord over onderwijs, maar ook over landbouw en natuur.  Eerder was Futselaar ambtenaar en Statenlid bij de provincie Overijssel en gemeenteraadslid in Zwolle. Verder was hij docent aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Futselaar maakt zich zorgen over de hoge werkdruk in het onderwijs. Wat kan er volgens hem nog meer gedaan worden om het lerarentekort te verminderen?

De interviews worden afgewisseld met muziek van het Ben van den Dungen Quartet, dat voorafgaand vanaf 15.00 uur optreedt in Herberg de Pol met “Tribute to John Coltrane”. De column komt ditmaal van schrijver Paul Abels. Ook het publiek in de zaal kan vragen stellen.

De onderwijs-special is de 27e aflevering van Politiek in de Pol, de maandelijkse, politieke talkshow in Diepenheim. De afgelopen seizoenen waren onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke en Pieter Omtzigt, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Politiek in de Pol: Onderwijs-special op zondag 15 december begint om 17.00 uur, de muziek start om 16.30 uur, in Cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. De kaartjes à € 5,- zijn te reserveren via www.herbergdepol.nl.