Politiek in de Pol: Brexit-special met Pieter Omtzigt en Peter Brusse

Pieter Omtzigt

Het vierde seizoen van de politieke talkshow Politiek in de Pol gaat van start met een special over de Brexit. Presentator Hans Verbeek ontvangt op zondag 13 oktober in Diepenheim het Twentse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, rapporteur voor de Tweede Kamer over de Brexit, en Peter Brusse, voormalig NOS-correspondent in Groot-Brittannië.

De Brexit-special is de 25e aflevering van Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. In Diepenheim waren de afgelopen drie seizoenen onder anderen te gast: Ank Bijleveld, Arie Slob, Rob Jetten, Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Henk Kamp, Han ten Broeke, Diederik Samsom, Sharon Dijksma en Hans Wiegel, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici. De interviews, door presentator Hans Verbeek, worden afgewisseld met muziek en de column van Alexa Gratama. Ook het publiek kan vragen stellen.

De jubileumaflevering van Politiek in de Pol staat in het teken van de Brexit, waar Groot-Brittannië momenteel op afstevent. Het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt houdt als Brexit-rapporteur de gevolgen van de Brexit voor Nederland nauw in de gaten. Hij waarschuwt dat Nederland noodplannen moet hebben klaarliggen, voor het geval het tot een harde Brexit komt. In Politiek in de Pol vertelt Omtzigt welke voorbereidingen er nog getroffen moeten worden.

Peter Brusse

Ook te gast is Peter Brusse, auteur van het dit jaar verschenen boek Ach Engeland, waarin hij betoogt dat Nederlanders en Engelsen tot elkaar zijn veroordeeld. Eerder schreef hij onder meer de bestsellers Engeland bestaat niet en Neem nou Londen.

Brusse was vanaf 1964 ruim twintig jaar correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS-Journaal. Bij Politiek in de Pol gaat Peter Brusse het onnavolgbare gedrag van de Britten toch begrijpelijk proberen te maken.

De 25e aflevering van Politiek in de Pol is zondag 13 oktober 2019 om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur.

Toegangskaarten van 5 euro zijn nu te reserveren via www.diepenheim.nl