Overijssel dé kampeerprovincie van Nederland

BETER DAN LANDELIJKE TREND. Nederland telt in 2019 49 ANWB Topcampings.  Daarvan liggen er maar liefst veertien in de provincie Overijssel (bijna 30%). Dat geeft aan dat het kwaliteitsniveau van de Overijsselse campings hoog is. De ontwikkeling dat Overijssel relatief veel overnachtingen uit kamperen haalt zet daarmee door. De kampeersector presteert hier in de afgelopen jaren beter dan de landelijke, dalende, trend.

Precies 180 campings in Europa mogen zich ANWB Topcamping 2019 noemen. Van de 180 liggen er liefst 49 in Nederland. ANWB Topcamping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de campinginspectie van de ANWB. ANWB Topcampings hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. Alle ANWB Erkende en ANWB Top campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl en in de gids ANWB Erkende campings 2019.

Een waar paradijs
Provincie Overijssel is binnen Nederland opnieuw koploper met veertien ANWB Top Campings, gevolgd door Zeeland (9) en Gelderland (8). De grootste dichtheid aan ANWB Topcampings is te vinden op een smalle strook aan weerszijden van de Overijsselse Vecht, met maar liefst acht vijf-sterrencampings die door de ANWB zijn aangemerkt als Topcamping. Twente levert er vier: Camping De Papillon in Denekamp, Ardoer Camping De Noetselerberg in Nijverdal, Vakantiepark Mölke in Zuna (bij Rijssen) en (op de foto) Camping De Molenhof in Reutum

Ruimte en aandacht
Het is er nog: een plek in Nederland waar het leven puur en ongecompliceerd is. Waar mensen naar elkaar omzien. Waar je kunt genieten van uitgestrekte natuurgebieden, kilometerslange fiets- en wandelpaden, karakteristieke dorpen en historische (hanze)steden. Kortom ruimte en aandacht.

Meer info is te vinden op: www.visitoost.nl