Orkest van het Oosten geeft opmaat voor de zomer

KLASSIEK OP DE OUDE MARKT. Op 5 juli a.s. verzorgt het Orkest van het Oosten onder leiding van maestro Enrico Delamboye een gratis toegankelijk en heerlijk vrolijk openluchtconcert op de Oude Markt. Geniet in de sfeervolle ambiance van het gezelligste plein van Enschede van een programma bomvol klassieke evergreens. Met overbekende muziek van onder andere Rossini, Grieg, Brahms en Bernstein luidt het Orkest van het Oosten een muzikale zomer in.

Het concert begint om half negen en duurt tot ongeveer tien uur. Er zijn ruim zeshonderd gratis zitplaatsen beschikbaar. Het is niet mogelijk deze te reserveren dus wees op tijd. Het gevarieerde programma bestaat uit muziek die iedereen bekend in de oren zal klinken, waaronder Ouverture De barbier van Sevilla, de Nocturne uit Felix Mendelssohns Midzomernachtsdroom, filmmuziek uit Schindler’s List en de wals Gold und Silber. Het orkest wordt geleid door de Nederlandse dirigent Enrico Delamboye die in 2018 tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Orkest van het Oosten de toon zette door ‘de zarzuela’ te introduceren in Enschede. Een uitverkocht Muziekcentrum maakte met veel genoegen kennis met deze gloedvolle Spaanse operettemuziek. De presentatie is in handen van Nicolas Mansfield, directeur Nederlandse Reisopera.

Culinair arrangement
Om de avond compleet te maken biedt restaurant NOVI een speciaal klassiek arrangement aan. Dit bestaat uit een tafel voor vier personen met goed zicht op het podium, Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Het arrangement moet vooraf gereserveerd worden via www.uitinenschede.nl/klassiek.

Over het orkest
Het Orkest van het Oosten, ook wel bekend als het huisorkest van televisieprogramma Maestro, is een graag geziene gast op diverse podia in Nederland. Het orkest staat midden in de Overijsselse samenleving en verzorgt klassieke muziek voor iedereen, binnen en buiten de concertzaal. In de zomer van 2019 fuseert het Orkest van het Oosten met Het Gelders Orkest en gaan zij samen als één organisatie verder.