Open brief aan fans FC Twente

VAN DIRECTIE EN BURGEMEESTER. Directeur Paul van der Kraan en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede) hebben zich via een open brief gericht aan alle supporters van FC Twente,  waarin ze dringend verzoeken de coronaregels in acht te houden.

Ze vragen onder meer de aandacht van mensen die buiten het stadion, waar slechts een klein deel van de vaste supporters aanwezig kan zijn, de wedstrijden willen volgen. De inhoud van de brief:

“Aan alle supporters in Twente,

Na een eindeloos lang durende ‘Coronastop’ begint voor FC Twente op zaterdag 12 september het eredivisieseizoen 2020-2021. Helaas nog niet met een vol stadion, want het coronavirus ligt nog steeds op de loer. In De Grolsch Veste zullen helaas veel stoeltjes leeg blijven. Een groot deel van de trouwe aanhang van FC Twente zal de wedstrijd buiten het stadion moeten volgen. Veel supporters kijken thuis, anderen gaan op zoek naar de gezelligheid buitenshuis om samen de wedstrijd te volgen.

Heel begrijpelijk, want voetbal beleef je samen. Maar ook buiten het stadion hebben we met het coronavirus te maken. We hopen dat iedereen in het stadion, thuis, bij vrienden of in de favoriete kroeg, een mooie wedstrijd beleeft en dat we meteen de eerste punten pakken. Maar we willen iedereen ook vragen, waar je ook kijkt, de coronamaatregelen in acht te nemen. Alleen samen winnen we het van corona en hopelijk zijn we dan weer snel terug bij het gewone normaal. Veel plezier en blijf gezond.”

Paul van der Kraan, directeur FC Twente
Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede


Foto © FC Twente Media