OldStars tennis start in Almelo

BIJ LUCTOR ET EMERGO.  Tennisvereniging Luctor et Emergo houdt vanaf woensdag 8 januari een OldStars tenniscursus in tennishal De Veenelanden in Almelo.

OldStars tennis richt zich op 60-plussers die kennis willen maken met de tennissport maar ook op mensen die het in het verleden hebben gespeeld. Het is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Het is een aangepaste vorm van tennis. Zo  wordt er getennist met een zachtere groene bal waardoor senioren meer tijd hebben om naar de bal te bewegen. Verder kunnen de regels aangepast worden. Het twee keer stuiteren van de bal, een dubbelspel op een enkelveld en onderhands serveren zijn bij OldStars heel normaal.

Alles is erop gericht om ouderen sociaal actief en fit en scherp te houden. De training start onder leiding van een fysiotherapeut met een warming-up die bestaat uit verschillende beweegvormen die zijn aangepast op de 60-plusser. Daarna volgt het laagdrempelige tennisgedeelte en een korte pauze. Na de koffie worden er verschillende partijvormen gespeeld.

Ontmoeten en sociaal contact
Behalve bewegen staan bij OldStars tennis het ontmoeten en sociaal contact centraal. Een koffiepauze en even napraten zijn dan ook vast onderdeel van de tennisochtend. De kosten voor de cursus zijn honderd euro voor tien lessen en inclusief een kopje koffie. Om aan te melden of voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met tennislerares Annemiek van Zuilekom via 06-10511198 of annemiek@van-zuilekom.eu.

OldStars tennis in Almelo wordt mede mogelijk gemaakt door GoldStars Heracles en Sportbedrijf Almelo. Eerder dit jaar kende het programma een officiële start in Oldenzaal met ambassadeur Tom Okker (links op de foto).

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking footballdit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStarswalking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketbal, OldStars tennis, OldStars walking handbal en OldStars walking rugby.