Oldenzaalse kinderen kleuren massaal voor ouderen

We verspreiden de glimlach van Twente!’ Onder dit motto hebben kinderen van alle Oldenzaalse basisscholen de typische Oldenzaalse kleurplaat ingekleurd. Er is massaal gekleurd! De mooi versierde kleurplaten krijgen allemaal een plekje bij de verzorgingstehuizen en de ouderen die thuiszorg hebben in Oldenzaal.

De kleurplatenactie, een initiatief van de gemeente Oldenzaal, is bedacht om een beetje verlichting te geven in deze donkere dagen voor kerst. Afgelopen twee jaar heeft het stadsbestuur nieuwjaarsrolletjes uitgedeeld bij verschillende verzorgingstehuizen in Oldenzaal. In deze coronatijd kan het college en de raad niet actief naar de Oldenzaalse inwoners toe. Daarom is de kleurplatenactie bedacht om de verbinding in de stad te laten zien én voelen. Ouderen hebben het op dit moment extra zwaar. Een mooie kleurplaat van een Oldenzaalse basisschoolleerling kan zorgen voor een beetje verlichting en vrolijkheid.

Alle Oldenzaalse basisscholen, verzorgingstehuizen en thuiszorgorganisaties in Oldenzaal hebben aan deze kleurplatenactie meegedaan