Nieuwe website VVN voor verkeersregels

De kennis van verkeersregels lijkt voor veel verkeersdeelnemers ver weggezakt. Zo weet 52 procent niet wat de maximum snelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert dinsdag 6 november een nieuwe website met uitgebreide uitleg over verkeersregels. Op deze website wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto’s en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd, zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen.

VVN komt met deze website tegemoet aan de behoefte van veel verkeersdeelnemers om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten. Ook worden opfriscursussen die VVN door het gehele land organiseert over de theorie achter het verkeer meer dan goed bezocht. De online opfriscursus VVN.nl/opfriscursus kent na drie jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000. De VVN wil vooral weggebruikers in de groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, bereiken met de nieuwe site over verkeersregels. Maar ook voor andere generaties is de website relevant.

“Met deze website geeft VVN op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader”, meent voorzitter ad interim Alphons Knuppel van VVN. (Bron VVN)

De nieuwe website vind je op www.verkeersregels.vvn.nl