Nieuw proces verkoop gemeentehuis Weerselo

DUURZAME INVULLING. Er is een nieuw proces gestart om te komen tot de verkoop van het voormalig gemeentehuis in Weerselo. Dit proces volgt uit de vraag naar ideeën voor de invulling van het pand die in 2017 plaatsvond. Het gebouw wordt via makelaarskantoor Snelder Zijlstra bedrijfsmakelaars te koop gezet.

Het voormalig gemeentehuis in Weerselo wordt niet zomaar verkocht. Door voor de verkoop een inschrijvingshandboek te hanteren, wordt ervoor gezorgd dat zowel het plan als de koper bij de verkoop aan bepaalde voorwaarden voldoet. “De invulling moet duurzaam zijn met respect voor de karakteristiek, aansluiten bij het opnieuw ingerichte centrumgebied en de gewenste reuring geven”, vertelt wethouder Ben Blokhuis.

Duidelijke voorwaarden
“We zetten nu een makelaar in om ons bereik te vergroten en om ons te helpen te komen tot de daadwerkelijke verkoop. We stellen duidelijke voorwaarden aan de voorkant en vragen een jury deze te beoordelen.”

Er volgen nog kijkdagen, woensdag 7 mei van 15.00 tot 17.00 uur is de eerste gelegenheid. Wanneer iemand geïnteresseerd is krijgt hij het inschrijvingshandboek en dient hij een uitgewerkt voorstel op te sturen dat aan de eisen voldoet, legt de makelaar uit. De vraagprijs is vastgesteld op € 375.000 kosten koper. Een jury beoordeelt het ingeleverde voorstel op financiële aspecten en op de kwaliteit van de invulling (o.a. kwaliteit eventuele verbouw of uitbreiding, behoud monumentale status).

Draagvlak in Weerselo
De jury bestaat uit een tweetal personen uit Weerselo, de makelaar, de stadsbouwmeester, medewerkers van de gemeente en een voorzitter”, geeft wethouder Blokhuis aan. Het college van de gemeente Dinkelland besluit op basis van het voorstel van de jury of de verkoop kan plaatsvinden. “Zo verwachten wij tot een passende invulling van het pand te komen die ook draagvlak heeft in Weerselo”, besluit Blokhuis.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij makelaar Roy Duijn van het makelaarskantoor Snelder Zijlstra via e-mail op r.duijn@snelderzijlstra.nl of telefonisch op 053-4852244.