Nationaal Ouderenfonds brengt kerstmuziek en vermaak naar huiskamers alle ouderen in Nederland

Het Nationaal Ouderenfonds brengt dit jaar een bijzonder kerstconcert en een prachtige kerstshow naar de huiskamers van alle ouderen in Nederland. De afgelopen maanden hebben ouderen vanwege corona belangrijke sociale activiteiten en contact met dierbaren moeten missen. Uit onderzoek van het Ouderenpanel blijkt zelfs dat een kwart van de ondervraagden de kerstdagen dit jaar helemaal overslaat. Het Ouderenfonds hoopt met de twee programma’s een lichtpuntje te kunnen brengen. 

Kerstconcert Het exclusieve kerstconcert van het Nationaal Ouderenfonds, mede mogelijk gemaakt door het  Zadelhoff Cultuur Fonds, bracht jaarlijks ruim 2.000 ouderen bij elkaar in het prachtige Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar wordt het concert van het Philharmonisch Orkest opgenomen en online en via Ziggo TV en Beleef KPN uitgezonden. Zo kunnen alle ouderen hier thuis van genieten.

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: ‘Juist in deze tijd is het concert zo belangrijk want muziek brengt mensen met elkaar in verbinding. Daarom zijn wij blij dat we het toch gelukt is om op deze manier het concert bij ouderen te brengen.’

Maartje van Wegen presenteert de avond en  interviewt musici.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) staat onder leiding van dirigent Nil Venditti. een speciaal podium wordt geboden aan solist Luis Cabrera Martin (contrabas).

Kerstshow De jaarlijkse kerstdiners van het Nationaal Ouderenfonds zijn vervangen door 20.000 kerstboxen die door vrijwilligers door het hele land worden uitgedeeld. Met het uitdelen van kerstboxen door 2.000 vrijwilligers probeert het ouderenfonds kleine ontmoetingen tot stand te brengen en een gevoel van saamhorigheid te creëren nu dat ouderen elkaar dit jaar niet aan tafel kunnen ontmoeten. In de box zit een uitnodiging voor de exclusieve kerstshow van het Ouderenfonds en ITV, gepresenteerd door Vivian Slingerland.

Programma 

In de show leest Vivian een gedicht voor en komt een oudere aan het woord over actief ouder worden en het voorkomen van eenzaamheid. Daarnaast vertelt Ineke Stroeken, voormalig directeur Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, over kerstgebruiken en tradities. Ook zijn er compilaties van BN’ers die een kerstwens uitspreken en is er een reportage over het uitdelen van de kerstboxen met een BoodschappenPlusBus. En verder:

Oud nieuwslezeres Noraly Beyer vertelt wat kerst voor haar betekent.

Francis van Broekhuizen, Nederlandse operazangeres en comédienne, zal vertellen en zingen.

Daarnaast is er nog een duet met Lisa Lois, winnaar X-Factor 2009 en Dennis van Aarssen, winnaar The Voice of Holland 2019 en Edison Jazzism Publieksprijs winnaar 2020.

Kerstconcert

Het concert is te zien op vrijdag 25 en zaterdag 26 december om 11.00 uur via Beleef KPN, kanaal 41 en op internet via het Ouderenfonds. Alleen op vrijdag is het concert ook om 11:00 te bekijken via Ziggo TV- kanaal 13. Een nieuwjaarseditie van het concert is op maandag 4 januari te beluisteren via NTR Radio 4 in het programma Avondconcert. 

Kerstshow

De kerstshow is te zien op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 december, om 16.00 uur via de website van het Ouderenfonds, Ziggo TV- kanaal 13 en Beleef KPN, kanaal 41.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo worden ouderen geholpen om op een actieve manier ouder te worden. Want ouder worden doe je samen!