Meer gemeentezaken thuis regelen

LOSSER BREIDT SERVICE UIT. Steeds meer formulieren en aanvragen die je bij de gemeente moet doen kunnen inwoners van de gemeente Losser tegenwoordig heel gemakkelijk digitaal vanuit huis regelen, snel en in hun  eigen tijd via de website van de gemeente.

Nieuwste service is dat ook een huwelijk of geregistreerd partnerschap digitaal kan worden aangevraagd. En in samenwerking met de gemeente Enschede kan het paspoort ook via de gemeente Enschede worden geregeld en opgehaald.

Wethouder Anja Prins: “In deze digitale tijd vind ik het erg belangrijk dat een inwoner van de gemeente Losser zaken met de gemeente zoveel mogelijk digitaal kan afhandelen. Gewoon thuis en wanneer het iemand goed uitkomt. En natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om een afspraak te maken bij de gemeente Losser als het digitaal niet lukt. Een mooie extra service, vooral voor de mensen die vaak in Enschede moeten zijn, is wel dat bijvoorbeeld een paspoort ook in Enschede opgehaald kan worden. Voor zowel het loket in Losser als Enschede geldt wel dat een afspraak moet worden gemaakt.”

Wat kunt u digitaal regelen?
Om uw aanvragen digitaal te doen, zorg ervoor dat u uw DigiD bij de hand hebt. Kijk hieronder naar wat u allemaal digitaal kunt regelen bij de gemeente:

Een adreswijziging binnen de gemeente Losser of naar het buitenland geeft u online door. Ook bij verhuizing naar een andere gemeente. Zeventig procent van de mensen die verhuizen doet dit al.

Is uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? Digitaal kunt u dat 24 uur per dag, 7 dagen per week online doorgeven. Uw document wordt dan gelijk ongeldig. Hiermee kunt u identiteitsfraude voorkomen.

Heeft u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen of een geboorteakte nodig? Vraag deze documenten online aan. Het uittreksel wordt binnen drie werkdagen verstuurd.

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap? U kunt online alles vastleggen en direct betalen.

Bent u al getrouwd of heeft u een geregistreerde partner? U geeft online door met welke achternaam u aangesproken wilt worden.

Heeft u een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig?

Vanaf 14 januari is het speciaal voor inwoners van de gemeente Losser ook mogelijk om in het Stadskantoor in Enschede een nieuw document aan te vragen en op te halen. Maak daarvoor een afspraak op http://losser.nl/reisdocumenten. Natuurlijk kunt u ook gewoon in Losser terecht.