Maestro Jules van Hessen en het orkest laten publiek muziek kiezen

Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten presenteren met dirigent Jules van Hessen een nieuwe concertreeks.

Jules van Hessen (foto Pim Geerts)

STAND UP MAESTRO. Na twee succesvolle seizoenen Maestro Jules onthult… komt er nu een vervolg op de concerten met de enthousiaste dirigent Jules van Hessen. In Maestro Jules presenteert… het orkest! laat de ‘stand-up’ maestro op interactieve wijze aan het publiek zien wat er mogelijk is met een symfonieorkest. Het publiek bepaalt wat er gespeeld wordt én maakt kans op een dirigeerdebuut. Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten spelen de reeks concerten van 24 t/m 27 oktober in Arnhem, Deventer en Nijmegen.

Het publiek bepaalt
Waar ‘stand-up’ dirigent Jules van Hessen gewoonlijk een meesterwerk binnenstebuiten keert, gaat hij bij dit interactieve concert met het symfonieorkest aan de slag. En met het publiek. Tijdens dit concert mag het publiek namelijk bepalen wat er gespeeld wordt. Hits van de grote meesters, bekende filmmuziek en zelfs de uitvaart top 3 kunnen voorbijkomen. Jules van Hessen: “Ik verheug me als een klein kind op deze concerten, al is het alleen maar vanwege dit onderdeel, dat het publiek gaat stemmen welk stuk we gaan spelen.”|

De ultieme liefdesmelodie en andere symfonische hits
Het beroemdste liefdesthema uit de muziekgeschiedenis, de Fantasie-ouverture van Romeo en Julia van Tsjaikovski, wordt in ieder geval gespeeld tijdens dit interactieve concert vol symfonische hits. Daarnaast is het publiek aan zet om te kiezen welke werken de musici van Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten nog meer gaan spelen. Als kers op de taart maken de concertbezoekers tijdens het concert kans op een dirigeerdebuut. Voorkennis is niet nodig.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl.

ProgrammaTsjaikovski 
Fantasie-ouverture Romeo en Julia

Concertgegevens

Jules van Hessen | dirigent
Arnhem | Musis,donderdag 24 oktober 20.00 uur, € 26
Deventer | Deventer Schouwburg,vrijdag 25 oktober 20.00 uur, € 30
Nijmegen | De Vereeniging, zondag 27 oktober 15.00 uur, € 27