Livecast Carlijn Kingma & Rutger Bregman

De tentoonstelling ‘Architectuur van het onzichtbare’ van Carlijn Kingma blijkt een echte publiekstrekker. Kwam u al kijken naar haar ontzagwekkende kaarten, waarin ze u meeneemt op reis langs de geschiedenissen en toekomstige scenario’s van grote thema’s van de mensheid? Reserveer uw starttijd via de website.

Wilt u meer zien en horen van Carlijn? Op woensdag 4 november gaat zij samen met Rutger Bregman via een livecast in gesprek over verhalen, verbeelding, utopieën en de essentie van de mens. Deze livecast is een samenwerkingsproductie van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, De Correspondent en Rijksmuseum Twenthe.

Ook kunt u nu via MapMyVisit de audiotour bij de tentoonstelling online terugluisteren of nalezen en in november is Carlijn Kingma in Rijksmuseum voor twee artist talks waarbij u live aanwezig kunt zijn. Hiervoor is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus boek snel!

Carlijn Kingma (1991) studeerde bouwkunde, maar is een alternatief soort architect geworden: een cartograaf, maker van kaarten. Voor het grote project Cartografie van de maatschappij, maakte ze eerder al verschillende kaarten. Aan haar nieuwste werk heeft ze 1 jaar gewerkt, Het weefsel der mensheid. Hiervoor trok ze op met historicus Rutger Bregman, auteur van het boek De meeste mensen deugen. Een overzicht van haar werk is momenteel te zien in Rijksmuseum Twenthe.

Rutger Bregman (1988) is historicus en schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor onder andere De Correspondent, nrc.next, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Hij publiceerde vijf boeken: Met de kennis van toen (2012), De geschiedenis van de vooruitgang (2013), Gratis geld voor iedereen (2014), Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers (met Jesse Frederik, 2015) en De meeste mensen deugen (2019).