Levende standbeelden in Borne

BORNE OP Z’N BEST. Het open kampioenschap van Noordoost Nederland voor living statues is traditiegetrouw het hoogtepunt van het evenement Borne op z’n Best. Jaarlijks schuifelen naar schatting meer dan 30.000 toeschouwers door de straten van Oud Borne om de circa zestig acts te bekijken. Zondag 14 april is het weer zover, van 12.00 tot 17.00 uur.

Borne laat zich cultureel, muzikaal en op kunstgebied weer van zijn beste zijde zien. Behalve met de levende standbeelden en de vele bezoekers stroomt het gezellige centrum vol met koren, orkesten, bands en dansgroepen.

Vast onderdeel van Borne op z’n Best is de kunstmarkt, waar zo’n dertig kunstenaars uit eigen land en Duitsland hun werk tonen. De markt speelt zich dit keer af in de Scholtenshof, het parkje achter het gemeentehuis waar enkele jaren geleden de levensgrote mammoet Boris een vast stekje vond.

Nieuw op het programma is ‘ Kunst op de Catwalk’, waarbij studenten van de textiel- en modeopleiding van het ROC van Twente samen met de modezaken van Borne de bezoekers een kunstzinnige blik in hun excentrieke collectie gunnen. De shows beginnen om 13.30, 14.45 en 16.00 uur.

Na het WK in Arnhem, dat dit jaar de laatste editie beleeft, is ‘ Borne’ het verreweg grootste evenement met  living statues van Nederland en tevens het eerste van het seizoen.

Ook voor kinderen is er volop vermaak. Op het plein voor het Kulturhus zijn allerlei activiteiten, zoals een minikermis. Twee podia staan klaar voor diverse dans- en muziekgroepen.