Zilver Magazine Lente nu te koop

Lente in Twente, het leven is zo gek nog niet, speelde de band Toontje Lager begin jaren tachtig op hun debuutalbum. In de lente-editie van Zilver Magazine, met een prachtige coverfoto van Eddy Oude Voshaar, mag de oprichter van Toontje Lager Bert Hermelink dan ook niet ontbreken. Opgegroeid in Oldenzaal, voor zijn studie verhuisd naar Wageningen en daarna neergestreken in Deventer, waar hij aan de overkant van de IJssel woont. Nog steeds maakt hij muziek. Met veel plezier haalt hij voor Zilver Magazine herinneringen op aan Twente.

In de lente-editie meer Tukkers die een nationale mediabekendheid werden. Jenny Mels uit Vriezenveen was een van de deelneemsters aan Heel Holland Bakt van het afgelopen seizoen. Ze deelt recepten van favoriete taarten met onze lezers. Oldenzaler Cor Lap verblijdde in het programma Sterren op het Doek zanger Waylon met een treffend portret. Hij vertelt waar hij zijn inspiratie vindt en over zijn werkwijze. Damesboetiek DeJacque kreeg in coronatijd via social media honderdduizenden fans. Eigenaressen Debby en Saskia geven een kijkje achter de schermen.

Een beetje leuk oud worden, wie wil dat niet? Wies Verbeek is constant op zoek hoe we ons zo lang mogelijk fit en gelukkig kunnen voelen en geeft tips. Bijvoorbeeld door regelmatig te wandelen. Mooie wandelroutes zijn er in Twente meer dan genoeg! Zoals de verrassende tocht van Hertme naar Zenderen van Truus Wijnen die u in deze lente-editie vindt. Ook zingeving kan bijdragen aan leuk ouder worden. Mantelzorger zijn, een kinderziekenhuis in Tanzania bouwen, het roer omgooien en schaapherder worden, u leest erover in deze editie.

Leu oet Twente, leuke leu. Dat we dat vooral in onze eigen taal blijven zeggen, daar zetten Martin ter Denge en Adrie Hammink zich voor in. Zij maken zich er hard voor om Twentse les op scholen aan te bieden. Zilver Magazine Lente staat vol trotse Tukkers en is gemaakt door trotse Tukkers.