Komende weken geen markt in Enschede

VOORLOPIG TOT 7 APRIL. De warenmarkten op dinsdag en zaterdag in Enschede zijn met ingang van zaterdag 21 maart niet meer toegestaan. Het verbod is gebaseerd op de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente en geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020.

De maatregel wordt genomen om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Om uitvoering te geven aan de maatregelen die de regering donderdag 12 maart heeft uitgevaardigd, is dinsdag 16 maart 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Twente vastgesteld en daarmee van kracht geworden.

Drukbezocht
In deze noodverordening is opgenomen dat samenkomsten/vermakelijkheden’ waar gelijktijdig meer dan honderd personen kunnen samenkomen verboden worden. In de verordening worden ook markten nadrukkelijk genoemd. Daarmee geldt dit verbod ook voor de drukbezochte dinsdag- en zaterdagmarkten in Enschede.

“We beseffen dat dit een geweldige impact heeft op de samenleving. Niet alleen voor de vele Nederlandse en Duitse bezoekers van de Enschedese markten, maar vooral ook voor de marktondernemers en hun medewerkers”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen.

“Toch weegt, zoals iedereen zal begrijpen, de volksgezondheid zwaarder. Het is in ons aller belang om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Laten we hopen dat we weer snel naar de normale situatie kunnen terugkeren, want Enschede en de markten horen bij elkaar.”

Foto © Willem Pfeiffer