Kerstmarkt jubilerende Euregio in sfeer 1001 nacht

STRUINEN, PROEVEN EN CREATIEF ZIJN. De Euregio viert haar 60-jarig jubileum onder meer met een sfeervolle kerstmarkt op zaterdag 15 december in de Performance Factory in Enschede. Bezoekers zijn van 10.00 tot 18.00 uur van harte welkom op de voormalige locatie van Polaroid.

Onder het motto ‘Terug naar Bethlehem’ worden bezoekers over de Euregio-kerstmarkt geleid. Het uitgebreide culturele en culinaire aanbod nodigt uit om te struinen, te proeven en zelf creatief te worden. In de eigentijdse sfeer vermengt Kerstmis zich met muziek, theater en dans. Zo wijzen een ruim zes meter hoge mechanische kameel en de drie wijzen uit het Oosten de weg naar de kerstmarkt. Behalve de Performance Factory zijn de Kunstenmakers partner van de kerstmarkt van de Euregio. Jozef Kamphuis van de Kunstenmakers: “Het wordt een alternatief evenement in de sfeer van 1001 nacht met een buikdanseres, een waarzegster, luchtacrobatiek, twee rappers en lichtkunst.”

Ook  grensgangersadvisering GrensInfoPunt Euregio zal samen met de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling GrensWerk met een stand vertegenwoordigd zijn.

Het evenement wordt financieel ondersteund door de staatskanselarij van Nedersaksen.

Zie ook de websites www.performancefactory.nl en www.euregio.eu