Jong en oud kunnen bouwen in Tubbergen

51 WONINGEN IN DE ESCH. Het merendeel van de mensen, dat in de gemeente Tubbergen is geboren, wil daar graag een leven lang blijven wonen.

Met 51 woningen voor zowel jongeren als ouderen, voorziet woningbouwplan De Esch in die behoefte. Toch riep het ontwerpbestemmingsplan een aantal zienswijzen op. Deze zijn inmiddels beantwoord.

Het plan voorziet in 51 woningen voor zowel jongeren als ouderen. Dat betekent dat een groot aantal starters, doorgroeiers en senioren kan bouwen. Met het plan wordt tegelijkertijd het nu braakliggende terrein van het voormalig tuincentrum De Esch herontwikkeld.

Wethouder Hilde Berning is blij dat de realisatie van het plan met de beantwoording van de zienswijzen en de voorgenomen vaststelling weer een stap dichterbij is gekomen. “We hebben vooral veel jonge starters op de woningmarkt die graag in Tubbergen willen blijven wonen”, weet ze.  “Ook zijn er ouderen die graag willen verhuizen naar een woning waar bijvoorbeeld alles gelijkvloers is. We zijn blij dat we hen met dit plan tegemoet kunnen komen.”

Op maandag 23 september wordt over de vaststelling van het bestemmingsplan een besluit genomen in de raadsvergadering.