Janninkkwartier wordt hét stadshof van Enschede

VOORBEREIDINGEN GESTART. De voorbereidingen voor de realisatie van het Janninkkwartier in Enschede zijn gestart. Vanaf vrijdag is de ontwikkeling van het stadshof van Enschede voor iedereen zichtbaar: twee grote bouwborden markeren de start van de werkzaamheden.

Met de komst van het Janninkkwartier krijgt de binnenstad een entree met grootstedelijke allure. Volgens wethouder Jeroen Diepemaat (foto rechts), aanwezig bij de start van de werkzaamheden, voegt het Janninkkwartier een nieuw segment toe aan de Enschedese woningmarkt.

Auto slechts te gast
Het Janninkkwartier wordt hét stadshof van Enschede. Een nieuwe, levendige afwisselende buurt in het centrum.  De grote groene openbare binnenruimte is het domein van voetgangers en fietsers, de auto is hier slechts te gast. De openbare ruimte wordt gevormd door zeven woongebieden. De woningen in deze gebieden vormen relatief smalle woonstraten, met elkaar verbonden door grotere publieke ruimtes in de vorm van pleinen, tuinen of parken. Langs de Zuiderval krijgen de woningen een stedelijke wand met een maximale bebouwingshoogte van vijftien meter en een minimale vrije begane grondhoogte van 3,5 meter.

Kaveluitgifte en verkoop woningen
Het Janninkkwartier wordt vanaf nu ontwikkeld en biedt Enschede in de toekomst 70 koopwoningen, 52 kavels en 28 huurwoningen in de vrije sector. Deze maand beginnen de saneringswerkzaamheden. Naar verwachting start de kaveluitgifte dit voorjaar en de verkoop van de eerste woningen in de zomer. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.janninkkwartier.nl Op deze website zijn ook het beeldkwaliteitsplan en de eerste ontwerpen van de wijk en de woningen te bekijken.