IJsje voor ziekenhuispersoneel MST

VAN CLIËNTENRAAD. Het personeel van het Medisch Spectrum Twente in Enschede werd woensdag getrakteerd op ijs. De cliëntenraad van het ziekenhuis gaf op deze manier blijk van waardering voor het uitstekende manier waarop de werknemers zich tijdens de coronacrisis van hun zorgtaken kwijten.

“We kunnen met genoegen vaststellen dat het ziekenhuis het prima doet in deze moeilijke tijd”, aldus Secil Arda, lid van de cliëntenraad. “Het personeel laat geen grote steken vallen en toont een ongelooflijk goede inzet. We vonden dat we daarom namens patiënten en cliënten een geluid moesten afgeven.”

Bij de ingang voor medewerkers werd een grote vrieskist met ijs opgesteld. “Gemaakt van biologische melk”, legt Secil Arda uit. “Tussen de middag stond er een lange rij voor de kraam, waarbij de afstand van anderhalve meter goed in de gaten werd gehouden. De actie is goed bevallen, want het ijs was allemaal op”, lacht de Enschedese, die eind van dit jaar de rol van voorzitter van de raad overneemt van Emile Mühlradt.

Secil Arda tot slot: “IJs valt altijd in de smaak, maar we wilden vooral iets doen als blijk van waardering. Dat is belangrijk in deze tijd.”

Op de foto de leden van de cliëntenraad Secil Arda (geheel links) en Jan Mulder (uiterst rechts) met een afvaardiging van het personeel van het MST.