HET TWENTS SONGFESTIVAL 2022 STAAT IN DE STEIGERS.

Achter de schermen is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de volgende editie van het Twents Songfestival. De werkgroep binnen het Openluchtmuseum Ootmarsum onder voorzitterschap van Hans Oude Breuil, heeft inmiddels alle belangrijke zaken geregeld.

In het park van het openluchtmuseum zal op 26 juni een reeks aan artiesten te horen en te zien zijn met een muzikale presentatie die het Nedersaksisch als basis heeft.

Ondersteuning aan het evenement wordt verleend door de IJsselacademie in de persoon van Albert Bartelds die ook de regie van het evenement op zich neemt. Verder is Theo  Scholte Lubberink weer de presentator. Grafische vormgeving is in handen van Mrieke Peters en organisatorische ondersteuning verlenen Melanie Swennenhuis en Rob Meijer van de Stichting Openluchtmuseum Ootmarsum.

Na een gedwongen pauze van drie jaar is de draad weer opgepakt en vond op 29 maart de voorronde plaats.   Van de aanmeldingen zijn 10 kandidaten door naar de finale en deze zullen op 26 juni optreden en strijden om de trofee  “Winnaar Twents Songfestival 2022”. Naast de deskundige jury, onder leiding van Monique Sleiderink van RTV Oost. Frank Droste en Wilfried Poorthuis, krijgt ook het publiek de mogelijkheid een stem uit te brengen op de kandidaten.

Genomineerd zijn voor 2022 :

  1. Gercoh & Schavuit, 2. Enig & anders, 3. Hubertien, Rudi en Imke Bruns, 4. Marijn, Alfred en Claire van de Bulk, 5. Annet Engelbertink & KKO, 6. Bas Maathuis, 7. Jansen en zo wat,  8. Fenne Toenink, 9. Neet Zuuver,  10. Imke Toenink.

Het belooft een spannende en geweldig mooie middag te worden. Het park is speciaal aangekleed en de historische kapberg is het podium waar het allemaal gebeurt. Er zijn de nodige technische voorzieningen getroffen voor licht en geluid en er is een speciale begeleidingsband aanwezig voor de optredende artiesten. Opperstalmeester Theo Scholte Lubberink begeleidt de aanwezigen door het programma.

Ook op het programma staan er optredens van de uit Twente afkomstige cabaretière Nathalie Baartman die ons -ook in de streektaal- aan het denken en het lachen zet.

De catering in het park wordt verzorgd door Gasterij Oatmössche, er is een infostand van de Kreenk veur de Twentse Sproak en voor de kinderen is er een speciaal ‘vermaakplein’ zodat ouders onbeperkt kunnen genieten van de voorstelling.

Mooie liedjes in de eigen streektaal : ‘dat sprekt oe an en doar mo’j na gek met wèn !’.      Dus zet het vast in de agenda : zondag 26 juni op naar Ootmarsum, Openluchtmuseum.    Het begint om 14.00 uur. De reguliere entreeprijzen zijn € 7,- p.p. en kinderen beneden de 10 jaar kunnen gratis mee.

Gratis Parkeren op de Stadsweide aan de Oldenzaalsestraat.

Ingang is aan het Commanderieplein 2, het poortgebouw van het openluchtmuseum.

Info. :

www.twentssongfestival.nl

www.openluchtmuseumootmarsum.nl

info@openluchtmuseumootmarsum.nl