Hertme klaar voor première van De Strijd

PASSIESPELEN IN NIEUW JASJE.  De afgelopen maanden is er met ruim 200 mensen (acteurs, muzikanten, regie en productieteam, vrijwilligers) hard gewerkt om De Strijd, de Passiespelen in Hertme nieuwe stijl, in de steigers te zetten. Vrijdag 12 april is de première in het Openluchttheater van Hertme. Het belooft de eerste uit een serie van zeven prachtige voorstellingen te worden.

De titel van het stuk verwijst naar de (soms innerlijke) strijd van meerdere personages. De strijd van Jezus om zijn lijdensweg te ondergaan, van Maria om haar zoon te verliezen, van de hogepriesters om hem aan het kruis te krijgen, van de apostelen of ze Jezus moeten blijven volgen, van Maria Magdalena wat ze met haar gevoelens moet en van het volk welke kant het moet kiezen.

Het verhaal is flink gemoderniseerd, met live orkest, klassieke en popmuziek, zowel Engels als Nederlandstalig en twee vertellers die het verband leggen tussen De Strijd van toen en De Strijd van nu. Immers, De Strijd is van alle tijden. Ten opzichte van de laatste twee Passiespelen zijn er in deze versie meer verhaallijnen en karakters verwerkt. Met live muziek en zang wordt het publiek meegezogen in het verhaal. De zangers zijn geen apart koor, maar onderdeel van de cast. Door moderne nummers te combineren met klassieke muziek, wordt een breed publiek aangesproken.

Live app: Duits en Engels
De voorstelling is, door een speciaal ontwikkelde vertaal app, ook goed te volgen voor buitenlandse bezoekers. Op hun smartphone kunnen ze meelezen met onder meer de teksten van de vertellers en de liederen in Nederlands, Duits en Engels. Bovendien bevat de app de laatste nieuwtjes, spelersinfo en het programmaboekje. De app, een primeur, is mogelijk gemaakt door ScoreMedia en zowel voor Apple als Android beschikbaar.

Wie het spektakel niet wil missen, doet er goed aan zich tijdig van tickets te verzekeren. De première is uitverkocht, maar de rest van het weekend én in het paasweekend worden nog zes voorstellingen gespeeld. Rang A is zo goed als uitverkocht, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor rang B. Op deze plek zit u nog dichter bij het podium en beleeft u de voorstelling nog intenser.

Voor meer informatie en tickets zie www.passiespelenhertme.nl