Herfstnummer Zilver magazine amper nog verkrijgbaar

LAATSTE KEER GRATIS. Het herfstnummer van Zilver Magazine is nog mondjesmaat verkrijgbaar. Op enkele verkooppunten is het nog gratis verkrijgbaar. Het is voor het laatst dat de Twentse 65-plusser het magazine gratis kan afhalen. Het winternummer zal in de winkel € 2.95 gaan kosten. Een abonnement voor heel 2020 kost € 20. Dat is inclusief verzendkosten. Wie snel is, krijgt het aanstaande winternummer erbij! Klik hier voor een abonnement.

Enkele quotes uit het laatste nummer:
Kunstenares Guusje Beverdam:
‘Kinderen zijn er nooit van gekomen, ik zie om me heen wel wat dat betekent voor mijn vrienden en kennissen, zij zijn allemaal oppas opa’s en oma’s. Dat heb ik niet, dus ik heb meer tijd en dat vind ik heel prettig. Ik ben nu mijn tuin selfsupporting aan het maken, die mag verwilderen, met zo weinig mogelijk onderhoud.’

Architect Herman Dekkers:
‘Je ontkomt er echter niet aan dat je Twentenaar bent en dat blijf je in hart en nieren. Het is je eigen hechting aan deze wereld, van waaruit je ontsproten bent.’

Henny Vrienten, zanger Doe Maar, componist van oa filmmuziek:
‘Ik wil nog zoveel doen. Ik kan me niet voorstellen dat ik zou stoppen. Ik ervaar het ook niet als werk. Ik heb net weer een album af. Tussen de regels heet het. Het is het derde deel van een drieluik. Het eerste album heette En toch, het tweede Alles is anders en nu dus Tussen de regels. Je kunt ze achter elkaar lezen als een zin. En toch, alles is anders tussen de regels. Zo ben ik als muzikant. Dit is eigenlijk mijn biografie.’

Elvis -fan Geesje Meijer:
‘Ik vermaak me met Elvis. Ik zet een plaat op of draai een film. Ik verveel me nooit. Een vergeet niet dat muziek wonderen doet. Als ik een dag verkeerd in mijn vel zit, zet ik Elvis op en ben ik er zo weer bovenop.’

Columnist Jan Walburg:
‘De meeste ouderen die ik ken en die plezier in het leven hebben, zijn over het algemeen juist heel actief in hun eigen omgeving. In hun familie of in hun gemeenschap. Ze doen vaak vrijwilligerswerk waar ze soms best op mopperen, maar waar ze wel degelijk veel bevrediging aan ontlenen. Aan een beschermde omgeving moeten ze niet denken.’