Hennie Kuiper eerste fietsburgemeester van Enschede

OFFICIËLE FIETSKETTING. Woensdag 28 augustus is Hennie Kuiper benoemd tot 1e Fietsburgemeester van Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft vandaag de officiële fietsketting omgehangen bij de voormalig Nederlands Kampioen, Wereldkampioen en Olympisch Kampioen wielrennen op de weg.

Rechts de burgemeester van Enschede, links de fietsburgemeester van Enschede

Hennie Kuiper zal in de rol van Fietsburgemeester het boegbeeld zijn van de campagne Enschede Fietsstad. Behalve voormalig topsporter is Hennie Kuiper vooral ook fietsenthousiasteling. Natuurlijk sportief, maar ook recreatief en functioneel.

Visitekaartje
Hennie Kuiper wil als Fietsburgemeester graag bijdragen om Enschede steeds meer een échte fietsstad te maken. Burgemeester Van Veldhuizen: “Met Hennie hebben we de beste fietsambassadeur gekregen, die we ons maar konden wensen. Hennie zal ons visitekaartje zijn van alles wat met de promotie van fietsen in Enschede te maken heeft. Hij is iemand voor wie deuren opengaan.”

Kampioen Wilskracht
Hennie Kuiper is een man uit de regio, die de taal van de regio spreekt en de lokale volksaard ten diepste kent. Zijn staat van dienst in het wielrennen dwingt regionaal en (inter)nationaal groot respect af. Zijn bijnaam is Kampioen Wilskracht. Met zijn persoonlijkheid en staat van dienst zal hij voor de campagne EnschedeFietsstad2020 een inspirerend voorbeeld zijn voor allerlei groepen in de Enschedese samenleving.

De nieuwe Fietsburgemeester zelf neemt graag het voortouw om mensen met elkaar te verbinden, de samenleving een stukje mooier te maken, duurzame keuzes te maken en alle inwoners van Enschede te betrekken bij de samenleving. “Samenleven doen we met elkaar en de fiets is daar misschien wel het beste middel voor. Ik ben dan nu Fietsburgemeester. Ik ben daar enorm trots op en ik neem die rol graag op me. Maar ik wil graag iedereen betrekken bij de doelstellingen van Enschede Fietsstad. Jong en oud, mannen en vrouwen, scholieren, studenten, werknemers en werkgevers, recreanten en sportievelingen. We hebben iedereen nodig.”

Stem op Enschede Fietsstad
De Fietsersbond is begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen voor de Fietsstad2020-verkiezing! En natuurlijk wil Enschede deze felbegeerde titel winnen. Tot 31 oktober kunnen mensen hun stem uitbrengen. Deelnemers maken bovendien kans om een mooie e-bike te winnen. Kijk op www.enschedefietsstad.nl/stem