Hennie Ardesch(76) onverwacht overleden

OUD-DOELMAN FC TWENTE. Geheel onverwacht is Hennie Ardesch dinsdagmorgen op 76-jarige leeftijd overleden. De oud-doelman van onder meer FC Twente zal zondagmiddag worden herdacht in de Grolsch Veste, voor aanvang van het duel van FC Twente tegen landskampioen en lijstaanvoerder Ajax dat om 12.15 uur begint.

Hennie Ardesch kwam in 1965 naar FC Twente vanaf Sportclub Enschede, dat in dat jaar een fusie aanging met Enschedese Boys.  Hij moest veelal een concurrent voor zich dulden wat hem een recordaantal aan reservebeurten als goalie opleverde. In totaal verdedigde Ardesch 33 keer het doel bij de Enschedese club, waarvan 24 keer voor de competitie en negen maal in Europees verband.

Behalve voor FC Twente kwam hij in het betaalde voetbal uit voor ADO en FC Den Haag, Go Ahead Eagles, VVV en een seizoen voor Golden Gate Gales in de Verenigde Staten.

Hij coachte in het verleden onder anderen de selectie van de vrouwen van de Afdeling Twente en was keeperstrainer en teammanager van FC Twente Vrouwen. Tevens nam hij het initiatief voor de oprichting van de Twentse Voetbalschool en fungeerde hij enige tijd als technisch directeur van Heracles Almelo.

Hennie Ardesch, schoonvader van Sander Westerveld die in zijn voetsporen trad als doelman van FC Twente,  was nog altijd bijna dagelijks in het Enschedese stadion te vinden. Hij was er nog actief als rondleider en betrokken bij diverse projecten in het kader van Scoren in de Wijk. .

Foto: Hennie Ardesch bij de lancering van het project ‘Ik ben aan de bal’ in januari van dit jaar in Enschede.