Handen ineen voor een veilige Sportlaan

BIJ SPORTPARK TUBBERGEN. De afgelopen weken is de Sportlaan in Tubbergen aangepakt. Voetbalclub TVC’28, Tubbergen Bruist, gemeente Tubbergen en de zorgpartijen TriviumMeulenbeltZorg, Aveleijn en Zorggroep Sint Maarten besloten, in verband met de nieuwbouw bij de zorgcentra, de situatie onder handen te nemen. Zo is de rijbaan verbreed, de fietsenstalling verplaatst, wordt gezorgd voor extra groen en is de afwatering aangepakt.

“Door de nieuwbouw bij de zorgcentra en de komst van de sporthal, is het gebruik van de Sportlaan veranderd”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “Het project is een mooi voorbeeld geworden van hoe we in Tubbergen in ‘noaberschap’ de dingen met elkaar oppakken. Veiligheid was hierbij uiteraard ons uitgangspunt. De samenwerking was top en we zijn blij met het eindresultaat; al met al een prestatie om door een ringetje te halen.”

Bredere rijbaan en extra groen
“Bij de aanleg van het wandelpad langs de Sportlaan is gekozen voor rode klinkers, zodat de scheiding met de weg voor automobilisten goed zichtbaar is”, legt Rudy Bekhuis van TVC uit. “Vanuit TVC hebben we geholpen met de aanleg van dit wandelpad om de totale kosten te verlagen. Ook is de fietsenstalling verplaatst naar de groenstrook langs het hoofdveld. Zo wordt het fietsverkeer gescheiden van de rijbaan en kunnen de sporters veilig onze voetbalclub bereiken. Ook kon hierdoor de rijbaan verbreed worden, wat er weer voor zorgt dat verkeer elkaar makkelijker kan passeren en de doorstroming verbetert.” Daarnaast krijgt de Sportlaan een betere uitstraling, doordat er nu ruimte is voor extra groen naast de kleedkamers en de kantine.

Gezamenlijke financiering
Omdat de aanliggende zorgpartijen ook gebruik maken van de Sportlaan en zij hun maatschappelijke bijdrage willen leveren, hebben zij meegedacht in het project. De financiële invulling wordt dan ook gezamenlijk gedragen door TriviumMeulenbeltZorg, Aveleijn, Zorggroep Sint Maarten, TVC’28, Tubbergen Bruist en de gemeente. “Wij maken onderdeel uit van de Tubbergse samenleving en we vinden goed noaberschap hierin belangrijk. Daarom nemen wij onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit gebied veilig te hebben én te houden”, sluit Daisy Janssen, regiomanager TMZ, namens de drie zorgpartijen af.

Bij de foto’s: Boven het nieuwe wandelpad naast de Sportlaan.
Onder de groepsfoto met vanaf links de mannen 
Edwin Busscher, Bertie Kleizen en Roland Spit ( Wegenbouw Lansink), Edwin Oosterloo en Rudy Bekhuis (TVC’28), wethouder Erik Volmerink, Boudewijn Koopman (Tubbergen Bruist), Raymond Koetsier (gemeente Tubbergen) en Max Bijwwaard (Zorggroep Sint Maarten) en vanaf links de vrouwen Daisy Janssen en Esther Hindriksen (TriviumMeulenbeltZorg).